???????????????????????????????????????????

Η Costa Navarino διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία ‘Europe’s Responsible Tourism Award’ στα World Travel Awards 2017.

Είναι η δεύτερη φορά που διακρίνεται η Costa Navarino για τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης,   σε συνέχεια της βράβευσης στην ίδια κατηγορία το 2014. Το ‘Europes Responsible Tourism Awardενισχύει περαιτέρω τη θέση της Costa Navarino ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, σε διεθνές επίπεδο.

Η βράβευση ανακοινώθηκε στην τελετή των World Travel Awards Europe, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο θεσμός World Travel Awards διεξάγεται σε όλες τις ηπείρους από το 1993, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου.

Οι πρακτικές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της Μεσσηνίας, την ιστορία και τα έθιμά της, όπως και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, ήταν τα κυρία στοιχεία που συντέλεσαν στην επιλογή της Costa Navarino. Πρωτοβουλίες όπως το Navarino Environmental Observatory (NEO), το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο που έχει δημιουργηθεί από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES, καθώς και το Navarino Natura Hall, το διαδραστικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο εκτός από τους επισκέπτες του εξωτερικού, έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 4.300 μαθητές τοπικών σχολείων, λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Άλλα παραδείγματα πρακτικών αποτελούν η μεταφύτευση 6.500 ελαιόδεντρων, αλλά και τα προγράμματα προστασίας του Αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικούς Φορείς.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, οι επισκέπτες της Costa Navarino από όλα τα μέρη του κόσμου, έρχονται σε επαφή με τις παραδόσεις, τα έθιμα της περιοχής αλλά και με μοναδικές αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες όπως οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι, η γευσιγνωσία λαδιού, τα μαθήματα μαγειρικής Μεσσηνιακής κουζίνας, ο τρύγος και η συγκομιδή ελιάς. Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να επιστρέψουν οι επισκέπτες στον τόπο τους, έχοντας αποκομίσει γνώση και μοναδικές εμπειρίες από τη νέα περιοχή που γνώρισαν και από τους ανθρώπους της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας