Η Ελλάδα ήταν ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός οικογενειακών διακοπών για τους ταξιδιώτες του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, DERTOUR, συγκεντρώνοντας μερίδιο 13% ανάμεσα στις οικογένειες που ταξίδεψαν με την εταιρία.

Ο δημοφιλέστερος προορισμός οικογενειακών διακοπών της DERTOUR ήταν η Τουρκία (22%) και ακολούθησε η Ισπανία (17%), ενώ η Τυνησία είχε αύξηση 93% από πέρυσι στις κρατήσεις οικογενειακών διακοπών. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Γερμανία (8%) και στην πέμπτη η Τυνησία και η Ιταλία (6%). Ο αριθμός των κρατήσεων για οικογενειακές διακοπές συνολικά στον DERTOUR και τα υπόλοιπα brand του ομίλου DER Touristik, παρουσίασε αύξηση 6% έναντι του 2022.

Η Ελλάδα ήταν ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός και στην κατηγορία διακοπών σε προορισμούς μικρής και μεσαίας απόστασης, σκαρφαλώνοντας μία θέση επάνω σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Πρώτος προορισμός ήταν η Ισπανία, και ακολούθησε η Τουρκία, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Γερμανία και ακολούθησα η Ιταλία, η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Βουλγαρία.

Ο τουρ οπερέιτορ σημειώνει ότι υπήρξαν μικρές μόνο αλλαγές στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών, όμως διαφοροποιήθηκαν οι χρονικές περίοδοι των διακοπών. Στο μέλλον, αναμένεται ότι οι ταξιδιώτες που δεν εξαρτώνται από τις περιόδους διακοπών θα επιλέγουν όλο και περισσότερο ταξίδια το φθινόπωρο. Αυτό, επισημαίνει ο τουρ οπερέιτορ, καταγράφεται ήδη στην Ελλάδα όπου υπάρχει μια σίγουρη επέκταση της σεζόν, στην οποία η εταιρία ανταποκρίνεται με αντίστοιχη προσφορά.

Επιπλέον, από τα δεδομένα κρατήσεων στον σπεσιαλίστα πολυτελών διακοπών DERTOUR Deluxe, προκύπτει ότι η ζήτηση για πολυτελείς διακοπές παραμένει ισχυρή και ενισχυμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ελλάδα μάλιστα φέτος, βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για πολυτελείς διακοπές, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, ο Ινδικός Ωκεανός και η Β. Αμερική.

Όσον αφορά τις τάσεις που κατέγραψε ο τουρ οπερέιτορ στα ταξίδια το καλοκαίρι του 2023, αυτές ήταν οι ακόλουθες...

-Το 80% των ταξιδιωτών έκαναν κράτηση σε ξενοδοχείο τεσσάρων ή πέντε αστέρων παρά την αύξηση του κόστους ζωής

-Το all inclusive είναι δημοφιλέστερο από ποτέ, με σχεδόν έναν στους δύο ταξιδιώτες να το επιλέγουν

-Οι διακοπές παραλίας σε μακρινούς προορισμούς είχαν διάρκεια κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022.

-Το 60% των κρατήσεων έγιναν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

-Ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό καλοκαιρινών κρατήσεων.

-Οι ξεναγήσεις είναι πιο περιζήτητες από ποτέ καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας