ΗΠΕΙΡΟΣ, ΣΕΒΓΑΠ: Οργή για την απώλεια προγραμμάτων 6,5 εκατ. για την φέτα

Παρά τις χωρίς προηγούμενο δυσκολίες που προέκυψαν στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ ανακοίνωσε πως συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εξελίσσονται κανονικά οι επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Άρτα, όσο και σε αυτό της Ελασσόνας (το οποίο περιήλθε στην ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ μετά τη σχετική συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ, για την παραγωγή κίτρινων τυριών). Ο στόχος είναι και τα δύο εργοστάσια να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του χρόνου: το μεν της Άρτας με νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, το δε της Ελασσόνας με εντελώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 10%, με τις συνολικές θέσεις εργασίας να φτάνουν τις 280. Το προσωπικό αυτό προορίζεται να στελεχώσει τις νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, αλλά και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που συνεχίζεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικά όσον αφορά στις εξαγωγές, αποτελούν και φέτος τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με ετήσιο στόχο αύξησης 20%, ο οποίος κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει επιτευχθεί πλήρως. Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, η απορρόφηση γάλακτος για τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας παρουσιάζεται αυξημένη κατά 25%. Η ΗΠΕΙΡΟΣ δηλώνει πως επιμένει στη χρήση ελληνικού γάλακτος και απευθυνόμενη στους Έλληνες παραγωγούς δεσμεύθηκε πως, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, θα απορροφήσει το σύνολο της διαθέσιμης ποσότητας που θα παραχθεί από τους κτηνοτρόφους-συνεργάτες της.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επισημαίνει επιπλέον ότι πέρα από την απορρόφηση της παραγωγής γάλακτος, επιθυμεί και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, όπως αυτές προκύπτουν μετά τις πρόσφατες προσθήκες, στην επίτευξη του στόχου των εξαγωγών και στην εκτέλεση του πλάνου νέων λανσαρισμάτων στην ελληνική αγορά– και μάλιστα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον κρίσιμο χώρο του Τουρισμού και της ευρύτερης αγοράς HORECA, που βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης πίεσης και αβεβαιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας