Ένα νέο τμήμα αυτό των Τουριστικών Σπουδών ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Αποστολή του, να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη με την έρευνα και την αναζήτηση, καθώς και να συμβάλει στη δημιουργία επιστημόνων υψηλού επιπέδου με ολοκληρωμένη εκπαίδευση επί θεμάτων Τουρισμού γενικά και Τουριστικής Βιομηχανίας ειδικά.

«Μέσω του νέου Τμήματος, τονίζει ο Καθηγητής Νικόλαος Β. Γεωργόπουλος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, οι φοιτητές θα λάβουν μια εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάζει με γνώση και δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στο σύγχρονο διεθνοποιημένο επιχειρηματικό τουριστικό περιβάλλον. Για να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια τόσο σημαντική ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία, το Τμήμα διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών. Μαθήματα σχετικά με την Τουριστική Οικονομία, το Τουριστικό Μάνατζμεντ τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Παράγοντα, τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Τουρισμού, το Μάρκετινγκ Τουριστικών Προϊόντων, τις Νέες Τεχνολογίες, ενοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους και ιδέες για τη δημιουργία των μελλοντικών ηγετών στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Μια τέτοια ευρεία προσφερόμενη μόρφωση σκοπεύει να ενδυναμώσει τους φοιτητές να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να αποκτήσουν αξίες, να θέσουν τους δικούς τους στόχους και να δραστηριοποιηθούν ανάλογα σε ένα ευρύ πεδίο ανθρώπινης προσπάθειας. Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους διαρθρώνεται το πρόγραμμα σπουδών είναι η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και η αειφόρος διαχείριση των τουριστικών οργανισμών, αξιοποιώντας την καινοτομία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Στόχος είναι οι φοιτητές σε συνεργασία με το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό του
Πανεπιστημίου Πειραιώς, να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος. Η ίδρυση του «Τμήματος Τουριστικών Σπουδών», πλάι στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους που θεραπεύει το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα (Διοίκηση, Οικονομία, Βιομηχανία, Ναυτιλία, Νέες Τεχνολογίες, Διεθνείς Σπουδές) καθιστά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πρωτοποριακό και ανταγωνιστικό στο σύγχρονο κόσμο».

Το Τμήμα θα παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις μεταβαλλόμενες τάσεις και συνεχώς θα πραγματοποιεί καινοτόμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε σταθερά να δημιουργεί την ανταγωνιστική αιχμή, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε απόφοιτοι να έχουν όσο το δυνατόν πληρέστερη γνώση για το τι συμβαίνει στο χώρο των σύγχρονων Τουριστικών Σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας