Μια νέα διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στον τουρισμό υγείας, την επιμέλεια της οποίας θα έχει ο ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 μέρες, όπως ανακοινώθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη πύλη θα έχει ως στόχο τη συλλογή δεδομένων κάθε είδους που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό, όπως ανέφερε ο Κλεόβουλος Αλεξιάδης, μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο ΕΟΠΥΥ, η αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και την καλλιέργεια συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων. Σύμφωνα με τον κ.Αλεξιάδη, ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να αποτελέσει την ομπρέλα κάτω από την οποία θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν όλοι οι φορείς του τουρισμού υγείας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη, εκπρόσωποι ιατρικών οργανισμών, φορείς του τουρισμού και άλλοι επαγγελματίες.

Η διεύρυνση των συνεργασιών είναι και παραμένει ζητούμενο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, ο οποίος τόνισε: “υπάρχει ακόμη μεγάλη δυναμική. Παρά την πετυχημένη δράση της Πρωτοβουλίας των πόλεων δεν καταφέραμε να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις”. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τουρισμό υγείας και ότι η περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για το συντονισμό όλων των φορέων.

Σε μια σύντομη παρέμβαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι η έλλειψη συνεργασίας είναι ένα σύνηθες χαρακτηριστικό και αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αρωγό τη Περιφέρεια, η οποία μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο για την προβολή και τον συντονισμό των δράσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανό, η Ελλάδα είναι μια χώρα πολλά υποσχόμενη στον τομέα του ιατρικού τουρισμού. Ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους την επιλέγουν – όπως είπε – είναι οι ανταγωνιστικές τιμές, οι ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ ειδικά για τον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τόνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η έλλειψη συγκεκριμένων θρησκευτικών περιορισμών που ισχύουν σε άλλες χώρες. Επίσης, πόλο έλξης αποτελεί ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής και των μεταμοσχεύσεων μαλλιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας