Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει επιλεχθεί από το  ICOM-Ελληνικό Τμήμα ως το Τιμώμενο Μουσείο για το 2017.

Κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου τα μουσεία όλης της χώρας «γιορτάζουν». Πολύ περισσότερο το τιμώμενο για κάθε χρονιά μουσείο, που φέτος έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) να είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ένα Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό. Μια τιμή που οφείλεται τόσο στην προσφορά του στη διαφύλαξη της Μνήμης του Ολοκαυτώματος όσο και στη συμβολή του στην ενίσχυση της μάθησης και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και κοινωνικής συμφιλίωσης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Στο πλαίσιο λοιπόν της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που καθιέρωσε το ICOM από το 1977 στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των ιδρυμάτων αυτών στη σύγχρονη κοινωνία, τα μουσεία ανοίγουν εκείνη την ημέρα τις «πύλες» τους με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με πλήθος εκδηλώσεων, όπως θεματικές περιηγήσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες, ημερίδες, εκθέσεις, προβολές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες περιβάλλουν τον εορτασμό.

Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί  στα Καλάβρυτα , στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, στις  19 Μάιου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας