δίκτυο υδατοδρομίων

Δίκτυο υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη κο. Πέτρο Τατούλη να τονίζει την αναγκαιότητα αξιοποίησης τους κατά την ομιλία του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο «Υδατοδρόμια – Κρουαζιέρα – Αεροδρόμια – Ανάπτυξη –Ασφάλεια».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπήρξε από τις πρώτες Περιφέρειες που συζήτησε και προώθησε τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων, αλλά το θεσμικό πλαίσιο του 2013 δεν βοήθησε, ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ωστόσο την εκτίμησή του ότι ο νέος νόμος βοηθά στην ανάπτυξη και υλοποίηση αυτής της προοπτικής.

Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Η Πελοπόννησος δεν είναι τουριστικά μια περιοχή που αναπτύσσεται στη λογική που αναπτύχθηκε όλη η χώρα. Η Πελοπόννησος ευτυχώς κρατήθηκε αλώβητη από μεγάλες παρεμβάσεις στο γεωγραφικό και περιβαλλοντικό της ανάγλυφο. Αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου σημαντικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανέφερε ότι «σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, αναπτύσσουμε το θεματικό τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό, στοχεύουμε και πετυχαίνουμε τη διοργάνωση σπουδαίων διεθνών γεγονότων, όπως τα συνέδρια των Βρετανών και Γερμανών tour operator και στοχεύουμε στην προσέλκυση επενδύσεων. Ανοίγεται καινούργιος δρόμος με τα υδατοδρόμια. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ οργανωμένοι σε αυτό που θέλουμε να δείξουμε και σε αυτό που πρέπει να κατακτήσουμε. Χρειάζεται να μπούμε στο μοντέλο των ΣΔΙΤ και ότι γίνει να μην είναι μεμονωμένο, θα πρέπει να είναι μια συνολική προσπάθεια για όλη την Περιφέρειά μας, ακόμα και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο, προκειμένου αυτό το δίκτυο να δώσει τα προσδοκώμενα οφέλη σε όλη την Πελοπόννησο. Αν μπούμε στον πειρασμό να αναπτυχθεί τοπικά μια τέτοια προσπάθεια και όχι σε ένα συνολικό σχεδιασμό στη λογική του δικτύου, πιστεύω ότι πολύ γρήγορα δεν θα μπορέσει να αντέξει τον ανταγωνισμό», τονίζει ο κος. Τατούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας