Θετικό είναι το πρόσημο από τη διήμερη επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Παρίσι ως προς την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας καθώς και την περαιτέρω ώθηση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στη γαλλική αγορά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η υπουργός επισκέφθηκε τη γαλλική πρωτεύουσα στις 18 και 19 Ιουλίου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της γαλλικής τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους σημαντικών tour operators.

Κατά τις συναντήσεις εργασίας, που φιλοξενήθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάδειξη και προώθηση νέων ελληνικών προορισμών για τη γαλλική αγορά, παράλληλα με τους παραδοσιακούς προορισμούς, οι οποίοι προσελκύουν το ενδιαφέρον των Γάλλων σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Η κα Κεφαλογιάννη ταξίδεψε στο Παρίσι σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις συνομιλίες και τις συνέργειες προώθησης με τους Γάλλους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι επιδεικνύουν ήδη ισχυρή παρουσία στους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την προσέλκυση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής και την επιμήκυνση υπό προϋποθέσεις της εφετινής τουριστικής περιόδου, δεδομένης της θετικής τάσης που καταγράφουν οι πωλήσεις από τη γαλλική αγορά για το 2023.

Ειδικότερα η υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή κ. Roland Sfeir και την υπεύθυνη συνεργασιών marketing κα Audrey Storme του Ομίλου NG Travel, τον Πρόεδρο κ. Alain de Mendoca, τον συνιδρυτή κ. Folco Aloisi και την Διευθύντρια Επικοινωνίας κυρία Donia El Younsi του Τ.Ο Karavel/Fram και τέλος με την Διευθύνουσα Σύμβουλο, κυρία Samia Benslimane του Ομίλου Thalasso, στους οποίους επικοινώνησε τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής πολιτικής τονίζοντας: «Στο Υπουργείο Τουρισμού έχουμε ως πρωταρχικό στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα πρωτοπόρο βιώσιμο τουριστικό προορισμό και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού του τουριστικού μας προϊόντος σε ένα παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με εξισορροπημένη κατανομή των πόρων καθώς και λελογισμένη ανάπτυξη των προορισμών».

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των δράσεων προώθησης της επερχόμενης τουριστικής σεζόν η κα Κεφαλογιάννη είχε συνεργασία με τον Έλληνα Πρέσβη στο Παρίσι, κ. Δημήτρη Ζεβελάκη και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, κυρία Δημήτρα Βοζίκη, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την προβολή της χώρας μας ως γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού Ιδεώδους καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και άλλες περιφερειακές πόλεις της Γαλλίας.

Η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού ολοκληρώθηκε με συνεντεύξεις στην ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro, την τουριστική ηλεκτρονική εφημερίδα Tourmag.com καθώς και την κλαδική ηλεκτρονική έκδοση L’echo Touristique.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας