Ελέγχει την χρήση μουσικής η Ε.Υ.Ε.Δ.

Ελέγχει την χρήση μουσικής η Ε.Υ.Ε.Δ., προκειμένου να πατάξει την παρανομία αναφορικά με την χρήση μουσικής.

Η υπηρεσία ξεκίνησε τη δράση της κοινοποιώντας αρχικά επιστολή προς όλους τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μουσική δημόσια.

Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – Ε.Υ.Ε.Δ (αρ.51Α Ν. 4481/2017) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου και άμεσης είσπραξης προς τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μουσική δημόσια.

Έτσι ο κάθε επαγγελματίας, θα πρέπει να περιμένει τον επόμενο έλεγχο, ενώ όποιος έχει νόμιμη μουσική στο κατάστημά του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε αστικές και ποινικές κυρώσεις.

Η σύσταση της Ε.Υ.Ε.Δ.

Με τον νόμο που δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου 12018 με ένα άρθρο, δίνεται συνέχεια στην ΑΕΠΙ, μέσω του κρατικού ΟΠΙ (άρθρο 45 του Ν. 4531/2018). Συστήθηκε η Ειδική Υπηρεσία έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) εντός ΟΠΙ, η οποία αναλαμβάνει την συνέχεια της ΑΕΠΙ. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο ΟΠΙ με δελτίο τύπου, καλεί τους χρήστες να έχουν διαρκώς σε ισχύ την προβλεπόμενη άδεια δημόσιας εκτέλεσης, για να αποφύγουν τις διοικητικές, τις αστικές, τις ποινικές κυρώσεις, αλλά και τον διπλασιασμό της οφειλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας