Τρίτη στις online αναζητήσεις των Ρώσων για οργανωμένα πακέτα διακοπών, ήταν η Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα που κατέγραψε η ρωσική πλατφόρμα Sletat.ru.

H χώρα μας συγκέντρωσε μερίδιο 8,3% επί του συνόλου των αναζητήσεων και έρχεται τρίτη μετά την Τουρκία (29,1%, αύξηση 13% σε σχέση με πέρυσι) και την Κύπρο (8,5%, μείωση 14% από πέρυσι).

Ωστόσο, τα στοιχεία από τις αναζητήσεις για τη χώρα μας δείχνουν πτώση 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από τη στατιστική υπηρεσία της ένωσης Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, σχεδόν οι μισοί Ρώσοι σε αναζήτηση πακέτου διακοπών για το Μάιο και το καλοκαίρι του 2017, εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε 3 χώρες: Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε ποιοι προορισμοί συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρωσική τουριστική αγορά τον Απρίλιο όσον αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις για οργανωμένα πακέτα διακοπών (και σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016):

Τουρκία  29,1%

Κύπρος  8,5%

Ελλάδα  8,3%

Ταϋλάνδη  6,8%, μείωση 26% από πέρυσι

Ρωσία 6%, μείωση 26%

Τυνησία  5,4%, μείωση 6,5%

Ισπανία  4,3%, μείωση 25%

Βιετνάμ  3,5%, μείωση 19,5%

ΗΑΕ  3,3%, αύξηση 47%

Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ιταλία | 2%

Η καλύτερη δυναμική ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι παρατηρήθηκε στην Τουρκία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κίνα, τη Γεωργία, την Πορτογαλία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Τζαμάικα, τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, την Ολλανδία και τη Λευκορωσία.

Οι αναζητήσεις οργανωμένων διακοπών στην Sletat.ru τον Απρίλιο είναι 51% περισσότερες από τον Απρίλιο του 2016. Οι τάσεις που εντοπίζονται φέτος, δείχνουν:

-αύξηση του ενδιαφέροντος για οικονομικούς προορισμούς παραλίας

-στροφή της ζήτησης σε πιο άνετους τύπους φιλοξενίας

-αυξημένη ζήτηση για διακοπές με παιδιά

-αύξηση των αναζητήσεων για all inclusive.

Το 32,1% των αναζητήσεων συγκέντρωσαν πεντάστερα ξενοδοχεία, παρουσιάζοντας αύξηση 82,2% από πέρυσι. Το 27,7% αφορούσε τετράστερα ενώ το 15,3% τριάστερα (και ήταν 25% λιγότερες από πέρυσι).

Για all inclusive ενδιαφέρθηκε το 60,3% των Ρώσων, 19% περισσότεροι από πέρυσι ενώ οι διακοπές με παιδιά παρουσίασαν αύξηση στις αναζητήσεις κατά 35,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας