Τέσσερις ελληνικές εταιρείας συμμετείχαν στο Φεστιβάλ κρασιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάστρο της Βουδαπέστης και συγκεντρώνει περί τους 40.000 επισκέπτες.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες ήταν η Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη, το Κτήμα Σεμέλη, το Κτήμα Κυρ-γιάννη και το Κτήμα Σιγάλα.

Στη τετραήμερη διάρκεια του φεστιβάλ συμμετείχαν εκτός από τις Ουγγρικές οινοποιητικές εταιρείες και εταιρείες από τη Νότιο Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη) ως τιμώμενες χώρες καθώς και εταιρείες από Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.

Το περίπτερο με τις ελληνικές εταιρείες είχε ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα (περί τα 1.800 άτομα) κυρίως από Ούγγρους ιδιώτες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να δοκιμάσουν όλες τις διαθέσιμες ποικιλίες κρασιών και να ενημερωθούν για αυτές, γεγονός που αναδεικνύει τις ευοίωνες προοπτικές των συγκεκριμένων προϊόντων αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα συνιστά τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό των Ούγγρων, ιδίως για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της ουγγρικής αγοράς αλλά και του μεγάλου ανταγωνισμού από τα εγχώρια οινοποιεία, οι προοπτικές για τα επώνυμα ελληνικά κρασιά μεσοπρόθεσμα είναι θετικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη τοποθέτηση του επωνύμων Ε/κρασιών είναι η ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη (εισαγωγέα-διανομέα), που θα έχει τις απαραίτητες επαφές ώστε να μπορεί να τα διαθέτει σε μεγάλες κάβες, σε υπεραγορές που διαθέτουν πέρα από τα συνηθισμένα, και πιο ιδιαίτερα κρασιά για πιο «απαιτητικούς» καταναλωτές καθώς και σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας