Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παρουσίασε τις εξωστρεφείς δράσεις του για το 2019, με έμφαση στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Η παρουσίαση έγινε σε Ενημερωτική Εκδήλωση, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ», κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής αναφορά των επιχειρηματικών αποστολών, που σχεδιάζει ο φορέας για την παρούσα χρονιά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να δικτυωθούν σε αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες αγορές και να προωθήσουν τα προϊόντα τους με στοχευμένες επισκέψεις και προγραμματισμένες συναντήσεις με εισαγωγείς, διανομείς, χονδρεμπόρους, και αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την επίτευξη νέων επαγγελματικών συνεργασιών, περιλαμβάνοντα οι εξής δράσεις:

  • Επιχειρηματικές Αποστολές με προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις στις ΗΠΑ και Καναδά, Αυστραλία, Λατινική Αμερική και Νοτιοανατολικά Ασία,
  • Οργανωμένη επίσκεψη στην Anuga, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, στις 05.-09.10.2019, στην Κολωνία, στην IFAT Eurasia, Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, στις 28.-30.03.2019, στην Κωνσταντινούπολη, στην transport logistic, Διεθνής Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών, στις 04.-07.06.2019, στο Μόναχο και στην ΙΤΒ Αsia, Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, στις 16.-18.10.2019, στη Σιγκαπούρη.
  • Αποστολές τεχνογνωσίας και δικτύωσης στη Γερμανία, για τον κλάδο των logistics, στη Βρέμη και στο Αμβούργο και για τον κλάδο της ενέργειας και τεχνολογίας, στο Άαχεν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα, που το Επιμελητήριο διοργανώνει με δική του πρωτοβουλία σε επιλεγμένες Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα η Ελλάδα θα έχει παρουσία για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών, transport logistic, στις 04.-07.06.2019, στο Μόναχο, που συγκεντρώνει το σύνολο των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου παγκοσμίως και για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Asia Fruit Logistica, στις 04.-06.09.2019, στο Χόνγκ Κόνγκ, που αποτελεί σημαντική πλατφόρμα δικτύωσης για τις ασιατικές αγορές φρούτων και λαχανικών.

Επίσης, έγινε παρουσίαση των θεμάτων, που επεξεργάζεται η Κλαδική Ομάδα Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τα τρόφιμα, η οποία διαμορφώνει θέσεις και υποβάλλει προτάσεις προς αρμόδιες αρχές και φορείς για τη δημιουργία νέων ευκαιριών και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Η Κλαδική Ομάδα Εργασίας με θέμα τα τρόφιμα προχωρά στην εκπόνηση «Εγχειριδίου Εξαγωγών», με στόχο να αποτελέσει ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο για την ασφαλή και επιτυχή εξαγωγική δραστηριότητα στη γερμανική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας