Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ και πιάτα, θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνονται και να μεταποιούνται σε καινούρια, έτοιμα για χρήση, προϊόντα στο πλαίσιο της υπηρεσίας σίτισης της Emirates.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα #BeatPlasticPollution, η Emirates εγκαινιάζει τη χρήση των νέων ανακυκλωμένων σκευών στις πτήσεις της από τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Emirates για υπεύθυνη κατανάλωση, η νέα πρωτοβουλία βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και προάγει τη μείωση, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των προϊόντων. Παλιά και φθαρμένα προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της σίτισης των επιβατών στην Οικονομική και την Premium Οικονομική Θέση, θα συλλέγονται μετά το πέρας των πτήσεων, θα καθαρίζονται, θα ελέγχονται για φθορές και θα μεταφέρονται σε μονάδα ανακύκλωσης στο Ντουμπάι ώστε να υποστούν την απαραίτητη επεξεργασία και να μεταποιηθούν σε νέα πιάτα, μπολ και δίσκους, προτού σταλούν στην Emirates Flight Catering για να επαναχρησιμοποιηθούν σε γεύματα εν πτήσει.

Σε συνεργασία με την deSter FZE UAE, κορυφαία εταιρεία παροχής προϊόντων και σερβιρίσματος στον κλάδο των αερομεταφορών, με εξειδίκευση στην κατασκευή συστημάτων κλειστού βρόχου, η Emirates προχωρά στην επανάχρηση πλαστικών υλικών που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν απορρίμματα. Οι νέοι δίσκοι σερβιρίσματος, τα μπολ και τα πιάτα, θα αποτελούνται κατά 25% από ανακυκλωμένα υλικά και θα χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη της Emirates σε όλον τον κόσμο, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε βάθος χρόνου.

Η deSter είναι μέλος του δικτύου CE100, το οποίο περιλαμβάνει μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας στον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει τη βαθμίδα «Gold» βάσει του συστήματος αξιολόγησης για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης από την EcoVadis, μιας παγκοσμίως αναγνωρισμένης πιστοποίησης για βιώσιμες πρακτικές. Η Emirates επέλεξε να συνεργαστεί με την deSter όταν εντόπισε μια μονάδα ανακύκλωσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία ανταποκρίνεται στις μεγάλης κλίμακας απαιτήσεις της, μειώνοντας ουσιαστικά το αποτύπωμα άνθρακα από την αποστολή των προϊόντων σε άλλη χώρα για ανακύκλωση. Επιπλέον, η μονάδα της deSter ενσωματώνει αρχές αειφόρου σχεδιασμού με επίκεντρο την ηλιακή ενέργεια, την αποδοτική χρήση του νερού και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας