Η προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Αυστρίας στον Τουρισμό, στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ των δυο χωρών, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε την Δευτέρα το απόγευμα η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με την πρέσβη της Αυστρίας κα Gerda Vogl.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και η διερεύνηση της δυνατότητας για ανταλλαγή σπουδαστών μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Η υπουργός κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση του χειμερινού και ορειβατικού Τουρισμού, πεδίο στο οποίο η Αυστρία διαθέτει μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία.

Η Πρέσβης της Αυστρίας επεσήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας όσον αφορά στην ψηφιοποίηση στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και σε ειδικές μορφές Τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην προώθηση του θρησκευτικού Τουρισμού, πεποίθηση την οποία επιβεβαίωσε η ελληνίδα υπουργός.

Η κυρία Κεφαλογιάννη απηύθυνε, μέσω της Πρέσβεως της Αυστρίας, πρόσκληση προς την ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αμοιβαίας επιθυμίας των δύο πλευρών για περαιτέρω σύσφιγξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής, ο κ. Αγαμέμνων Κολιάτσος, μέλος του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του AED (Αυστριακού Οργανισμού Εθνικής Τεχνογνωσίας) και ο κ. Dieter Hampel, διευθύνων σύμβουλος του AED.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας