Πελοπόννησο

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Πελοπόννησο κα Άννα Καλογεροπούλου, έστειλε αισιόδοξα μηνύματα σε συνέντευξη που έδωσε στην itnnews.gr, καθώς, όπως τόνισε, οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσουν σε ποσοστό πάνω από 80%.

Η κα Καλογεροπούλου τόνισε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος υπήρξε μία σχετική τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο, η οποία ήταν ένα φιλόδοξο μήνυμα για όλους τους επιχειρηματίες. «Αυτή τη στιγμή, εμείς στο πλαίσιο της πανδημίας και δεδομένου ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να υποδεχτούμε και τους Έλληνες επισκέπτες, αλλά φυσικά και τους ξένους επισκέπτες που θα θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας. Προέχει πάνω από όλα η προστασία των κατοίκων, των πολιτών και των επισκεπτών. Θα τους υποδεχτούμε με σεβασμό και από κει και πέρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι σε συνεργασία με τη πολιτεία και με την  παγκόσμια κοινότητα για να μπορέσουμε να καταφέρουμε να κυλήσουν όλα ομαλά», επισήμανε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης. Αναφερόμενη στη θετική επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τόνισε ότι «αυτό το περιουσιακό στοιχείο το οποίο κατακτήσαμε με  πάρα πολύ κόπο και εθνική προσπάθεια όλους τους προηγούμενους μήνες πρέπει να το εξαργυρώσουμε με πάρα πολλή σύνεση, απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πελοποννήσου. Δεν είχαμε πάρα πολλά προβλήματα στη σχέση με τον COVID-19 και τώρα θεωρούμαστε ένας ασφαλής προορισμός».

Οι επιχειρήσεις, οι προσδοκίες και τα προβλήματα

Σε σχέση με της επιχειρήσεις και την λειτουργία τους, εξέφρασε αισιοδοξία και ανέφερε πως «κάποια στατιστικά είναι αισιόδοξα, δείχνουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ανοίξουν και ήδη βρίσκονται σε αυτό το στάδιο, απλώς θεωρώ ότι επειδή ο Ιούνιος είναι ένας μήνας μεταβατικός, οι περισσότεροι προσανατολίζονται για τις αρχές Ιουλίου. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων, άνω του 80%, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία, καταλύματα, είτε πρόκειται για υπηρεσίες εστίασης, υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ κλπ. Όλοι πιστεύω ότι θα ανοίξουν, έστω και με χαμηλές προσδοκίες για μία σχετικά περιορισμένη τουριστική σεζόν σε πρώτη φάση. Φέτος θα εστιάσουμε στον εσωτερικό τουρισμό ως επί το πλείστον και ευελπιστώ ότι, αν τα πράγματα πάνε καλά σε οικονομικό επίπεδο, από τον Σεπτέμβριο και έπειτα θα έχουμε μία παράταση της περιόδου σε ότι αφορά τους ξένους επισκέπτες Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο μας αφού βέβαια πάνε όλα καλά με τα υγειονομικά».

Σε σχέση με τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ότι «έχουμε επαφή με τους ανθρώπους, όλοι έχουν την πρόθεση να ανοίξουν, καταλαβαίνουμε τις ανασφάλειες τους, καταλαβαίνουμε την αβεβαιότητα τους αλλά γενικότερα η πρόθεση είναι να ανοίξουν για μία μικρή τουριστική σεζόν και πρέπει να δηλώσουμε ότι είμαστε μαζί τους. Μακάρι να μπορέσουν όλοι να καταφέρουν να ανοίξουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα μείνουν εκτός δουλειάς. Τουλάχιστον να μπορέσουν να απασχοληθούν για κάποιους μήνες στον κλάδο του Τουρισμού», κατέληξε η κα Καλογεροπούλου.

Αναλυτικά την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας