Εθνική υπόθεση

«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος τον τουρισμό σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» .

Ο Υπουργός που ανέλαβε καθήκοντα στην πλέον κρίσιμη περίοδο για τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας, στην έναρξη της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε στους στόχους του κλάδου ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για το εάν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός θα βοηθήσουν σε περεταίρω ενίσχυση του τουρισμού.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά σε μέρος της συνέντευξης του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Εθνική υπόθεση«Τα θετικά μέτρα θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική του τουρισμού. Και συγκεκριμένα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στη διαμονή, στην ενέργεια και στα τρόφιμα. Αλλά και όλα τα άλλα μέτρα θα αυξήσουν την αγοραστική δύναμη με ευνοϊκές επιπτώσεις στον τουρισμό. Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση. Σήμερα βάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες χρονιές, να αυξηθούν τα μερίδια, οι αφίξεις, τα έσοδα. Με προτεραιότητα τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ανάπτυξη όλων των ειδών θεματικού τουρισμού, με προσπάθεια για τουριστική περίοδο όλο τον χρόνο, με διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, με τις απαραίτητες συνέργειες με όρους βιώσιμης ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας