Στον αέρα κινδυνεύει να τινάξει τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές ενόψει της υψηλής σεζόν συνδικάτο εργαζομένων από το κέντρο επιχειρήσεων του Eurocontrol.

Το συνδικάτο απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι και για μια περίοδο έξι μηνών, δημιουργώντας χάος σε ένα ήδη επιβαρυμένο καλοκαίρι στις αερομεταφορές.

Το Eurocontrol χαρακτήρισε ως προειδοποίηση τα σχέδια του συνδικάτου Syndicale Bruxelles και αναφέρει ότι βρίσκεται σε διάλογο μαζί του προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις.

Μια απεργία των εργαζομένων ενδέχεται να προκαλεί καθημερινά καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε έως 12.600 Ευρωπαϊκές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι, κάτι που αναλογεί σε σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πτήσεων καθώς οι προβλέψεις του Eurocontrol για την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου κάνουν λόγο για 33.000 πτήσεις ημερησίως.

Το κέντρο επιχειρήσεων του Eurocontrol διαχειρίζεται καθημερινά 96.000 μηνύματα και επιβλέπει πάνω από 10 εκατ. πτήσεις ετησίως. Συνεργάζεται με αεροδρόμια, χρήστες του πολιτικού και στρατιωτικού εναέριου χώρου και άλλες ομάδες της αεροπορίας στην Ευρώπη με στόχο τη μείωση των προβλημάτων στις αερομεταφορές και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.

Οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας δεν επηρεάζουν μόνο τις πτήσεις από και προς τη χώρα όπου πραγματοποιούνται αλλά προκαλούν προβλήματα και σε άλλα μέρη της Ευρώπης λόγω των καθυστερήσεων στα αεροσκάφη που χρειάζεται να περάσουν από τον εναέριο χώρο της χώρας αυτής προκειμένου να φτάσουν σε άλλους προορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας