Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν το Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον για την περιοχή της Αττικής, καθώς σε λίγες μόνο ώρες εξαντλήθηκαν τα προς διάθεση κονδύλια. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο προϋπολογισμός που είχε προβλεφθεί για την Αττική εξαντλήθηκε από την πρώτη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο προχώρησε στην απενεργοποίηση της πλατφόρμας των αιτήσεων.

Πόσοι πήραν έγκριση

Στην Περιφέρεια Αττικής 7.729 νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης και 4.855 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Όσοι είχαν ήδη εγγραφεί, είχαν τη δυνατότητα τη Μ.Τετάρτη, 08:00- 20:00, να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά τις αιτήσεις τους.

Καθώς στην Αττική οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα (συνολικά 12.584 πολίτες) επαρκούν ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση (μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού), πλέον απενεργοποιείται η δυνατότητα νέων εγγραφών.

Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν υποβληθεί 342 αιτήσεις και 311 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και καταχωρούν στοιχεία.

Ποιες Περιφέρειες είναι ανοιχτές

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διατηρηθεί η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ από την Τρίτη, 10 Απριλίου, καθημερινά 08:00-20:00, στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων και Κρήτης η πλατφόρμα θα ενεργοποιείται εκ νέου για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των προς διάθεση πόρων.

Σ’ όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες (περιλαμβανομένης της Αττικής) όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας