Με την πολυάριθμη συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλα τα προϊόντα είχαν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας αλλά και αισθητικής.

Πιο παραδοσιακό

Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία.

Συσκευασίας

Με το βραβείο καλύτερης συσκευασίας τιμήθηκε επάξια το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM, ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τη μοναδική δυνατή γεύση του αλλά και την εξαιρετική συσκευασία του.

Καινοτομίας

Το προϊόν που αναδείχθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοση στο φυστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το Βραβείο καινοτομίας.

Βραβείο Ψηφοφορίας Κοινού

Το κοινό έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στα εκλεκτά μοναστηριακά προϊόντα ΟΡΜΥΛΙΑ απο το Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην Ορμύλια. Τα προϊόντα, που παράγονται στο Μετόχι καλλιεργούνται με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον, κάνοντας καθημερινή πράξη την έννοια της οικολογίας. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι, με τη συμμετοχή όλης της αδελφότητας (είναι η λεγόµενη «παγκοινιά»). Η επεξεργασία γίνεται με παραδοσιακές και φυσικές μεθόδους, πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα των προϊόντων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας