Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ένα ακόμα ομαδικό δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών & Ελβετών δημοσιογράφων, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα των δύο χωρών, σε Ήπειρο και Παξούς και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαϊου.

Στο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με την στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, του Δήμου Παξών και της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από εφημερίδες όπως η Touring Ελβετίας (με 1.300.000 αναγνώστες), η NÖN (670.000 αναγνώστες), η Kleine Zeitung (400.000 αναγνώστες), η Salzburger Nachrichten (275.000 αναγνώστες), το περιοδικό Vangardist (την on line έκδοση επισκέπτονται 100.000/μήνα) και η δημοφιλής blogger «The Viennese Girl».

Το ταξίδι αυτό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Γραφείου Αυστρίας, στόχο είχε την δημιουργία ζήτησης για ολοκληρωμένες εμπειρίες με βάση τις  θεματικές ενότητες, που αντιστοιχούν στους βασικούς κλάδους του Ελληνικού Τουρισμού και την προώθηση της λογικής των συμπληρωματικών προορισμών (Ήπειρος-Ιόνιο), στηρίζοντας και χρησιμοποιώντας ως κόμβους τα Διεθνή Αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα-Ιωάννινα).

Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο και στους Παξούς, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη των Ιωαννίνων με την μυθική λίμνη, την απαράμιλλη φύση και τα μοναδικά πετρόχτιστα σπίτια και γεφύρια στα Ζαγοροχώρια, τα γραφικά Σύβοτα, τη κοσμική Πάργα, τους Παξούς με τα άλλοτε σμαραγδένια και άλλοτε τιρκουάζ νερά. Βίωσαν αξέχαστες εμπειρίες όπως rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη, hiking στη χαράδρα του Βίκου, sailing στο Ιόνιο. Οι ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις, με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο έδωσαν προστιθέμενη αξία στους δύο προορισμούς.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι η Ήπειρος ενδείκνυται ως ένας προορισμός εμπειριών για όλο το χρόνο, για όλες τις ηλικίες, για όλα τα γούστα: ορεινοί όγκοι, φαράγγια, πέτρινοι οικισμοί, τοξωτά γεφύρια αλλά και αμμουδεροί κολπίσκοι, ειδυλλιακές μοναχικές παραλίες, κοσμοπολίτικες πόλεις, αρχαιολογικοί χώροι. Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι ο κρυμμένος θησαυρός των Ιονίων: εξωτικές παραλίες, κάστρα, όμορφα δάση, ελαιώνες, θαλάσσια σπορ και γαστρονομία οδηγούν τον επισκέπτη από το όνειρο στον Παράδεισο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας