Το Επιμελητήριο Αχαίας θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου  την έκθεση με τίτλο «ACHAIA FEST – ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ».

Η έκθεση εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την στήριξη της περιοχής των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας και θα είναι

θεματική με κεντρικό στόχο την γνωριμία και ανάδειξη:

-των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων όπως και άλλων κλάδων, που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή καθώς και

-των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή ως τουριστικός προορισμός.

Στόχος είναι η διοργάνωση να γίνει στα πρότυπα αντίστοιχων Festival-Εκθέσεων που γίνονται σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Αφετηρία της πρωτοβουλίας είναι, ότι ενώ σε δεκάδες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις διοργανώνονται Festival-Εκθέσεις για την προβολή της τοπικής παραγωγής και των τοπικών πλεονεκτημάτων, στην περιοχή της Πάτρας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα μια αντίστοιχη σοβαρή προσπάθεια.  Εκθέτες θα είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες που θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και όσον αφορά την συμμετοχή τροφίμων και ποτών, θα προχωρούν σε δωρεάν γευστικές δοκιμές.

Η έκθεση που υποστηρίζεται από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με διάφορες δράσεις, καθώς θα υπάρχει στόχος οργάνωσης επισκέψεων από σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου.

Εκτός από τους επισκέπτες που θα έλθουν και από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, θα προσκληθούν και αγοραστές Ελληνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού για γνωριμία και προώθηση των εξαγωγών με την υποστήριξη του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου “Achaia values”.

Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει και την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου, παράλληλα δε, θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως χορευτικά συγκροτήματα και μουσικές παραστάσεις με μπάντες νεανικές. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος “culture andshopping” που υλοποιεί το Επιμελητήριο, θα διοργανωθούν εκδρομές τουριστών από τις πλησίον περιοχές με την συνεργασία και των ξενοδοχείων που διαμένουν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν άνω των 100 εκθετών από το σύνολο της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας σε υψηλής αισθητικής «παγόδες» που θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πλατείας σε συνδυασμό με τις λοιπές δραστηριότητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας