Το success story της Food Expo 2024 αντανακλά τη δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, αποδεικνύει ότι η έκθεση διαμορφώνει το πιο κατάλληλο επιχειρηματικό πλαίσιο για επενδύσεις και αναδεικνύει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.
34.931 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ανακάλυψαν από κοντά πάνω από 50.000 υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά από 1.300 εκθέτες, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους και φυσικά έκλεισαν επικερδείς συμφωνίες.
Ακόμη, 3.500 Διεθνείς αγοραστές, εκ των οποίων οι 1.000 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα hosted buyers από 80 χώρες, πραγματοποίησαν περισσότερα από 15.000 B2B meetings με τους εκθέτες, και διαμόρφωσαν τις πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες.
Οι, περισσότερες από 600, επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος που έδωσαν το «παρών» μέσα από τις οργανωμένες συμμετοχές 13 Περιφερειών, 14 Επιμελητηρίων και 3 Δήμων έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα μοναδικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα που παρουσίασαν, και απέδειξαν μέσα από το προσεγμένο branding τους ότι μπορούν να σταθούν επάξια στα ράφια των επιχειρήσεων του εξωτερικού. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το 52% των επισκεπτών προήλθαν από την επαρχία, γεγονός που επιβεβαιώνει το εύρος της εμπορικής δυναμικής της έκθεσης.

Μία έκθεση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της διεθνούς αγοράς
Ο μεγάλος αριθμός των ξένων αγοραστών που ήρθαν στην έκθεση αποδεικνύει το διεθνή της χαρακτήρα και την παγκόσμια εμβέλειά της. Οι αγοραστές αυτοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκλεκτά, παραδοσιακά αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα που βρήκαν στην έκθεση αλλά και για τις επιλογές συνεργασίας που προσέφεραν οι περισσότεροι εκθέτες, οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι να εξάγουν τα προϊόντα τους με ρεαλισμό, τόσο σε θέματα ποσοτήτων όσο και τιμών. Επίσης, το γεγονός ότι 200 εταιρίες από το εξωτερικό επέλεξαν να συμμετάσχουν στη Food Expo, αποδεικνύει ότι η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό κανάλι προώθησης των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά και επιβεβαιώνει τον διεθνή της χαρακτήρα και την εμπορική δυναμική της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκλεκτοί οίνοι και αποστάγματα παρουσιάστηκαν στην Oenotelia
Με μια μεγάλη γκάμα από τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά και premium αποστάγματα σπουδαίων εταιρειών, αλλά και νέους φιλόδοξους παραγωγούς, η Oenotelia ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς και αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά σε ένα κομβικό οινικό trade show.

 

Workshops για τις εξελίξεις στον κλάδο & live cooking shows
Και τις τρείς ημέρες οι επισκέπτες παρακολούθησαν εξαιρετικές ομιλίες και ενδιαφέρουσες ημερίδες από στελέχη της αγοράς, καθώς και εκπρόσωπους κλαδικών φορέων στο stage του Workshops & Seminars, λαμβάνοντας ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον F&B κλάδο. Παράλληλα, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκε μέσα από τα live cooking shows με θεματικό τίτλο Mezé Project, που πραγματοποιήθηκαν στο Mediterranean Food Stage.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας