Σημαντική συμβολή στην αύξηση των εσόδων της Fraport κατά το α’ 6μηνο του 2017 είχε η θυγατρική της, Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 11 Απριλίου 2017.

H Fraport AG έχει μερίδιο 73,4% στην Fraport Greece.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 6μηνου (Ιανουάριος-Ιούνιος) που ανακοίνωσε ο όμιλος από τη Φρανκφούρτη, τα έσοδα της Fraport AG αυξήθηκαν κατά 130,6 εκατ. ευρώ ή 10,7%, και διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συντέλεσε η ισχυρή ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης, τα μεγαλύτερα έσοδα που αποκομίσθηκαν από εκποίηση ακινήτων αλλά και η αύξηση των εσόδων από τη ναυαρχίδα του ομίλου που είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Τα 14 ελληνικά αεροδρόμια υποδέχθηκαν περισσότερους από 9,6 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 11,9% σε ετήσια βάση, η οποία οφείλεται κυρίως στις ροές από τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Τα έσοδα που προέκυψαν από τα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθαν σε 58,2 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα σε 33 εκατ. ευρώ. Η Fraport Greece είχε κέρδη προ φόρων ύψους 25,2 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα 3,6 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργική συμβολή της Fraport Greece οδήγησε σε αύξηση των δωρεάν ταμειακών ροών στον όμιλο που αυξήθηκαν κατά 48,8 εκατ. ευρώ σε 198 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας