Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Υπουργείο Τουρισμού στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, με θέμα «Προορισμός 365 μέρες Ελλάδα» βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον τουρισμό, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο CEO του ΔΑΑ κ. Γιάννης Παράσχης, ο Προέδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΤ, κ. Δημήτρης Κουτούκης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Yu Zenggang και η Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ κ. Θεοδώρα Ρήγα.

Ο κ. Ρέτσος δήλωσε μεταξύ άλλων: «To βραβείο που παρέλαβα από το Υπουργείο Τουρισμού ανήκει στο σύνολο του τουριστικού κόσμου, εργαζομένων και επιχειρηματιών, που προσπάθησε, ρίσκαρε, καινοτόμησε, ώστε σήμερα να βλέπουμε το μέλλον από ψηλά, ως ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως τουριστικά brand, με όραμα και αισιοδοξία. Συνέργειες, επαγγελματισμός, ρεαλιστική διεκδίκηση με τεκμηρίωση, έφεραν το αποτέλεσμα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, η πάγια θέση του ΣΕΤΕ είναι ότι ο τομέας μας είναι εγγυητής σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για όλους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει μια σειρά από νευραλγικούς στόχους για την περαιτέρω ενδυνάμωσή του: την ωρίμανση και την κατάταξή μας στις μεγάλες αγορές, τη διαρκή, αρμονική και επωφελή για την ελληνική οικονομία και τη χώρα σχέση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ενότητα του κλάδου με στόχο την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη αλλά και τη μεγιστοποίηση του αποτυπώματός μας και την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού.

Ο τουρισμός δεν διεκδίκησε ποτέ τον ρόλο της μονοκαλλιέργειας. Για εμάς, η ιδανική συνθήκη είναι να συνεχίσει να ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα, παράλληλα με άλλους τομείς της οικονομίας.

H Ελλάδα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια να συγκαταλέγεται στις ώριμες τουριστικά αγορές, που αντεπεξέρχονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και τώρα το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την επόμενη μέρα, είναι η διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής. Γι΄ αυτό παραμένει κορυφαία μας προτεραιότητα η εφαρμογή της μελέτης για την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό με ορίζοντα το 2030».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας