Να διατηρεί τη δυναμική της εμφανίζεται η αγορά ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως προκύπτει από το Global Commercial Property Monitor.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα κλήθηκαν να συγκρίνουν τις συνθήκες των τελευταίων τριών μηνών με τους προηγούμενους τρεις μήνες καθώς και τις απόψεις τους ως προς τις προοπτικές.
Σε αυτό το πλαίσιο και στον αντίποδα της τάσης σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, όπου πάνω τα 3/4 των ερωτηθέντων είναι της γνώμης ότι η αγορά εμπορικών ακινήτων υποχωρεί, η πλειονότητα των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιλαμβάνεται ότι η αγορά βρίσκεται σε μια επεκτατική φάση.

Μάλιστα, ενώ ο Δείκτης Επενδυτικού Κλίματος εξακολουθεί να είναι αρνητικός, αλλά οριακά λιγότερο από την προηγούμενη έρευνα, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Ελλάδα εμφανίζουν συγκρατημένα θετικά στοιχεία. 

Το Global Commercial Property Monitor της RICS είναι ένας τριμηνιαίος οδηγός για τις τάσεις στις επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα και κατοικίες.
Η τελευταία έκδοση αφορά το α’ τρίμηνο του 2023, και αποτύπωσε τις απόψεις 2114 στελεχών που απάντησαν σε ερωτηματολόγια που εστάλησαν στις 7 Μαρτίου 2023 και απαντήθηκαν μέχρι τις 13 Απριλίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας