Γενικό Λύκειο Θήρας

Μέσω της οικολογικής τσάντας WATERBAG και του προγράμματος «We Are The Environment», το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa και η ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη, στηρίζουν έμπρακτα το Γενικό Λύκειο Θήρας.

Πιο αναλυτικά το βραβευμένο ξενοδοχείο, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη, ολοκληρώνουν με επιτυχία τον πρώτο κύκλο του περιβαλλοντικού προγράμματος «We Are The Environment», αποδεικνύοντας πως όταν ενώνονται δυνάμεις για καλό σκοπό, το αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία είναι ουσιαστικό.

Γενικό Λύκειο ΘήραςΤο καινοτόμο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, «We Are The environment» εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 2018, με κύριο άξονα την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και βασίζεται στους πυλώνες της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Προσφοράς. Το Πρόγραμμα αυτό, επιπλέον, κατορθώνει να φέρει κοντά φορείς και εταιρείες πραγματώνοντας, έτσι, το δέκατο έβδομο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ σχετικά με τη συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Χωρισμένο σε δύο φάσεις, αρχικά, περιβαλλοντικοί φορείς όπως το «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας», ο «Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων (ΣΕΩΚ) και οι οργανώσεις «Aegean Rebreath», «iSea» και «Greenest/ΕΜΠ» παρέθεσαν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά εργαστήρια στους μαθητές των τριών Λυκείων Θήρας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η δεύτερη φάση του Προγράμματος, περιελάμβανε τον σχεδιασμό της πάνινης τσάντας «WATERBAG», η οποία διανεμήθηκε σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης και υποστηρικτές του προγράμματος, εντός αλλά και εκτός του νησιού της Σαντορίνης, όπως τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας