GR-IX:Thessaloniki

Το GR-IX:Thessaloniki, η νέα ανεξάρτητη νησίδα που θα διευκολύνει την ανταλλαγή κίνησης Διαδικτύου στη Βόρεια Ελλάδα ενεργοποιείται έπειτα από δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών.

Πιο αναλυτικά, η νέα νησίδα θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, την ποιότητα και την ταχύτητα του Ελληνικού Internet για κάθε χρήστη, με ταυτόχρονη μείωση στο κόστος πρόσβασης. Φιλοξενείται στο κέντρο δεδομένων της εταιρίας SYNAPSECOM S.A. έπειτα από σχετική συμφωνία που υπογράφηκε με το ΕΔΕΤ.

Το GR-IX είναι ένα ουδέτερο και ανεξάρτητο Internet Exchange για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής κίνησης Διαδικτύου (IP) και την επιτάχυνση της ανάπτυξης του ελληνικού Internet. Διασυνδέει τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, όπως είναι οι πάροχοι υπηρεσιών Internet, περιεχομένου, υπηρεσιών cloud, κλπ. To GR-IX ανήκει στο ΕΔΕΤ, που ως μη κερδοσκοπικός, κρατικός οργανισμός, εγγυάται την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία του Internet Exchange.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΔΕΤ, καθ. Παναγιώτη Τσανάκα. «Η εγκατάσταση ανεξάρτητης νησίδας GR-IX στη Θεσσαλονίκη είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αναμένεται να τονώσει την τοπική αγορά Τηλεπικοινωνιών και Υπηρεσιών Ίντερνετ της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και να προσελκύσει ξένους παρόχους υπηρεσιών & περιεχομένου Διαδικτύου που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας