Ο οργανισμός Green Destinations υπέγραψε συμφωνία άδειας αποκλειστικής εκμετάλλευσης με την εταιρία AXSIOS που της επιτρέπει να λειτουργεί το Πρόγραμμα Πιστοποίησης και Απονομής Green Destinations στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Οι εμπειρογνώμονες της AXSIOS συμμετείχαν με επιτυχία στην εκπαίδευση Συμβούλου και Επιθεωρητή που προσέφερε η Green Destinations. Η AXSIOS είναι πλέον πλήρως εξειδικευμένη για να υποστηρίξει τους τουριστικούς προορισμούς στην πορεία τους προς την κατεύθυνση μιας υψηλότερης ποιότητας και καλύτερης αειφορίας.

Το Πρόγραμμα Green Destinations είναι το μοναδικό πρόγραμμα υποστήριξης αειφορίας προορισμού με σημαντικές ευκαιρίες μάρκετινγκ από τους προορισμούς και από τρίτους. Προσφέρει βραβεία αναφοράς (QualityTourism και QualityCoast), αυτόματη υποψηφιότητα για τους διαγωνισμούς Sustainable Destinations Top 100 και σύνδεση με όλους τους OTAs και ταξιδιωτικούς πράκτορες που έχουν πιστοποιηθεί από την Travelife, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών πράσινων προορισμών στο Bookdifferent.com. Οι συμμετέχοντες προορισμοί θα εμφανιστούν επίσης στη νέα πρωτοβουλία πράσινου  ταξιδιωτικού χάρτη VIAMI και θα προωθηθούν στους καταναλωτές χωρίς επιπλέον κόστος.

Οι τουριστικοί προορισμοί μπορούν πλέον να υποστηριχθούν από ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης από τη χώρα ή την περιοχή τους. Η επικοινωνία με τους εμπειρογνώμονες χωρών είναι ευκολότερη για γλωσσικούς λόγους, ενώ μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα. Τόσο οι τοπικές όσο και οι περιφερειακές αρχές μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και προστατευόμενες περιοχές και εθνικά πάρκα. Τα κριτήρια του Green Destinations αναγνωρίζονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Παγκόσμιου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και το πρόγραμμα θεωρείται ευρέως ως το πιο λειτουργικό και το πιο οικονομικά προσιτό από όλα τα προγράμματα υποστήριξης αειφόρου προορισμού.

Δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες προορισμοί επαρκώς προηγμένοι για να γίνουν αμέσως “Πιστοποιημένοι Green Destinations”. Ωστόσο, κάθε σημαντική πρόοδος ανταμείβεται μέσω ελκυστικών βραβείων αναφοράς : το Βραβείο QualityTourism (BasiQ, Bronze, Silver, Gold ή Platinum). Οι παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά προορίζονται για τα QualityCoast Awards. Οι προορισμοί μπορούν να οργανώσουν την δική τους εκδήλωση βραβείου αειφόρου τουρισμού (με παρουσίαση πιστοποιητικών απονομής και τελετής έπαρσης σημαίας) ή να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων στην ετήσια Παγκόσμια Ημέρα του Green Destinations (επόμενη έκδοση: Cascais, Λισαβόνα, 28-29 Σεπτεμβρίου 2017).

Εκτός από την αποκλειστική αντιπροσώπευση (για την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και το Ισραήλ), η AXSIOS αντιπροσωπεύει επίσης την Green Destinations σε μη αποκλειστική βάση σε : Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Στην Κρήτη, το πρόγραμμα QualityCoast Awards λειτουργεί επίσης από τον κ. Βασίλη Ζησιμόπουλο της AELIA Ltd.

Η AXSIOS είναι μια νέα εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου εταίρων, κοινοπραξιών και εκπροσώπων, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παρέχει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ποικίλων υπηρεσιών για αιεφόρο τουρισμό μέσω ενός αριθμού hot spots, ο οποίος διευρύνεται. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τους τουριστικούς προορισμούς για να γίνουν πιο αειφόροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας