Έρευνα βασισμένη σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 84 παγκόσμιους προορισμούς, εκ των οποίων όλοι καλύπτονται από την Hoppa (διεθνής εταιρεία μεταφορών από/προς αεροδρόμια, πούλμαν και ταξί), αποκάλυψε ότι η Ζυρίχη είναι ο πιο ακριβός προορισμός για να επισκεφθεί κανείς, με τη μέση τιμή ανά ημέρα για ξενοδοχεία, φαγητό, ποτό και ταξί ανά άτομο να ανέρχεται στις 170,43 λίρες στερλίνες.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 37η θέση (σε λίστα 84 προορισμών από όλο τον κόσμο) όσον αφορά στο ημερήσιο μέσο κόστος ξενοδοχείου, φαγητού-ποτού και χρήσης ταξί, με 76,93 λίρες. Τελευταία στη λίστα -και, κατά συνέπεια, φθηνότερος προορισμός- είναι η Σόφια, με 38,21 λίρες.

Όσον αφορά στα τουριστικά αξιοθέατα, η Αθήνα βρίσκεται στην 26η θέση (σε σύνολο 42 διεθνών τουριστικών αξιοθέατων), με το κόστος για ένα multi-site pass να ανέρχεται στις 25,72 λίρες. Εδώ στην κορυφή βρίσκουμε μια επίσκεψη στα Universal Studios στη Florida, με κόστος 127 λίρες και φθνότερο το Grand Palace της Μπανγκόγκ, με 11,38 λίρες.

Όταν πρόκειται για φαγητό και ποτό στο δρόμο, η Hoppa διαπίστωσε ότι ένα burger στη Βενετία κοστίζει 12,81 λίρες(σχεδόν διπλάσια τιμή σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη), με τη Μανίλα να είναι η φθηνότερη πολη, με μέση τιμή μόλις τις 1,97 λίρες. Για τους λάτρεις του καφέ, το πιο ακριβό φλιτζάνι το βρίσκει κανείς στην Κοπεγχάγη, με μέση τιμή 5,10 λίρες, με δεύτερο φθηνότερο στη Ρώμη, δεδομένου ότι κάποιος απολαμβάνει πραγματικό ιταλικό καφέ για μόλις 1,15 λίρες.

Μια νέα προσθήκη στην έρευνα του 2017 είναι η τιμή των κοκτέιλ. Η έρευνα αποκαλύπτει ένα τεράστιο εύρος τιμών, όταν πρόκειται για κοκτέιλ, που ξεκινούν από 2,96 λίρες στην Κούβα και “εκτοξεύονται” στις 18,06 λίρες στο Μπαχρέιν.

Η εκδρομή με λεωφορείο στα τουριστικά αξιοθέατα αποτελεί κορυφαία ασχολία για πολλούς τουρίστες και έτσι έχει επίσης προστεθεί στην έρευνα. Τα ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί κανείς αρκετά εύκολα και φθηνά να τριγυρίσει στο Κίεβο, καθώς μια τέτοια βόλτα θα κοστίσει 7,50 λίρες, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος προτού κάνει κάτι αντίστοιχο στο Ντουμπάι, καθώς το κόστος για μια τέτοια εκδρομή ανέρχεται στις 54,50 λίρες.

Κάποια από τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι τα ακόλουθα:

  • Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί city break προορισμοί, όπως η Ρώμη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, συμπεριλαμβάνονται στα 10 πιο ακριβά μέρη για διανυκτέρευση, σε αντίθεση με τη Ασία, όπου οι φθηνότεροι προορισμοί είναι η Μπανγκόγκ, η Τζακάρτα και η Κουάλα Λουμπούρ.
  • Το γρήγορο φαγητό δεν είναι φθηνό στη Βενετία, καθώς ένα γεύμα μπορεί να κοστίσει περίπου 12,81
  • Οι τιμές των αλκοολούχων ποτών είναι σημαντικά υψηλότερες από τον μέσο όρο σε προορισμού όπως το Κατάρ, το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη.
  • Ένα εισιτήριο για αξιοθέατα με λεωφορείο στο Λονδίνο είναι το τρίτο πιο ακριβό στον κόσμο, με κόστος 30 λίρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας