Η Currys ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια στρατηγική αναθεώρηση της εταιρείας “Κωτσόβολος”, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.
Όπως σημειώνεται, η Κωτσόβολος, η οποία παράλληλα ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα του brand, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ένα πλούσιο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Currys επανεξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η δύναμη του brand Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων χρήσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου.
Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολο.

Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Currys δήλωσε ότι “η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο να πάμε μπροστά την Κωτσόβολο για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας