Οι Αμερικανοί, «πατέρες» στον τομέα της μαζικής εστίασης έχουν μια ρήση: Put your money where your mouth is! Τα στελέχη της Forum ΑΕ, διοργανώτριας εταιρείας της Horeca, είχαν υποσχεθεί από καιρό πως η φετινή πολύ-έκθεση θα αποτελούσε την κορυφαία από κάθε πλευρά, όλων των ετών. Σήμερα, μερικές ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωσή της, όλοι συμφωνούν πως κατάφεραν (και με το παραπάνω) να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις τους.

Oταν τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα διεξαγωγής της Horeca 2018, κατά το μέσο της ημέρας, αλλά και νωρίς το απόγευμα καταγράφεται μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων στην Αττική Οδό, η ουρά του οποίου φτάνει να ξεπερνά τα κτίρια της διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), πολύ πριν φτάσει κάποιος στο κεντρικό κτιριακό complex του αεροδρομίου και τα αυτοκίνητα των επισκεπτών αναγκάζονται να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ P3 στο ύψος του ΔΑΑ, τότε αναμφίβολα η επιτυχία του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Συνολικά, κάτι παραπάνω από 125.000 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις τόσο του ξενοδοχειακού, όσο και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, επισκέφτηκαν τους χώρους διεξαγωγής της έκθεσης στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, από τις 9 μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Forum AE, στη φετινή, 13η Horeca, επιτεύχθηκε κατακόρυφη αύξηση των ποιοτικών επισκεπτών που προήλθαν από 49.712 επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως αποτελεί το πλέον ουσιαστικό όσο και στοχευμένο εμπορικό forum στη χώρα μας!

horeca-18Σημαντική ήταν και η ομολογουμένως αυξημένη προσέλευση ξενοδόχων και επιχειρηματιών από την αγορά του επισιτισμού και της καφεστίασης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους συγκεκριμένους κλάδους. Ιδιαίτερα σε μία εποχή κατά την οποία ο τομέας του τουρισμού σημειώνει σημαντική αύξηση, ενώ και η εστίαση διακρίνεται από έντονη άνθηση!

Αξιολογώντας δε, το εύρος και την ποιότητα των εκθεμάτων και τις εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της έκθεσης, τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες έκαναν λόγο για την πιο ουσιαστική και στοχευμένη Horeca όλων των εποχών!

Επισκέπτες – 125.000 επαγγελματίες από 49.712 επιχειρήσεις

horeca-18Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων στη φετινή Horeca, με ποσοστό 23%. Η μέχρι στιγμής επεξεργασία των στοιχείων καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες της φιλοξενίας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρουσιάζονται στα περίπτερα των εκθετών.

Παράλληλα, η καφεστίαση, με αντίστοιχο με το προαναφερθέν ποσοστό (23%), ήταν παρούσα προκειμένου να παρακολουθήσει τις σημαντικές εξελίξεις που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Εντυπωσιακή, όμως, ήταν η εκπροσώπηση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών από την Περιφέρεια. Με βάση τα στοιχεία από τις barcode προσκλήσεις, το 56% των επισκεπτών προήλθε από την Περιφέρεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας