Η HORECA 2022 συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες και απέδειξε ότι αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την επανεκκίνηση των κλάδων του Tουρισμού και της Mαζικής Eστίασης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

51.000 επισκέπτες επιβεβαιώνουν την επιτυχία της

H έκθεση υποδέχτηκε 51.000 επαγγελματίες από τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας και επιβεβαίωσε ότι μπορεί, αποδεδειγμένα, να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών της ακόμα στην post-covid εποχή. Η τεράστια δυναμική και επίδραση που έχει η έκθεση στους δύο αυτούς καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συμβολή της στην ανάπτυξή τους, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι από τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών, 13.134 ήταν στελέχη ξενοδοχείων και 21.683 ήταν στελέχη από επιχειρήσεις της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης. Στοιχεία που από μόνα τους δείχνουν πόσο ανάγκη είχε η αγορά την επιστροφή της έκθεσης.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έκθεση

Το «παρών» στην έκθεση HORECA 2022 έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας και με έμπρακτο τρόπο τη στήριξή του στον δυναμικό κλάδο των εμπορικών εκθέσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του περιηγήθηκε και στα τέσσερα halls της έκθεσης, συνομίλησε με τους εκθέτες, είδε από κοντά τον παλμό της αγοράς του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο εκθεσιακός κλάδος κάνει τη δική του επανεκκίνηση και πως εισέπραξε θετική ενέργεια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης». Η εντυπωσιακή προσέλευση επαγγελματιών από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της HORECA ξεπέρασε όλες τις εμπορικές προσδοκίες των εκθετών, οι οποίοι φυσικά είχαν εμπιστοσύνη στη δυναμική και στην εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης, αλλά ήταν συγκρατημένοι λόγω των συνθηκών που επικρατούν την τελευταία χρονικά περίοδο. Όμως, η συρροή των χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, τους γέμισε με χαμόγελα και αισιοδοξία καθώς η HORECA 2022 αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι 500 αυτοί εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, τέτοιας ποιότητας και ποσότητας που ξεπερνούν κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν την άψογη διεξαγωγή της έκθεσης σε covid free συνθήκες που τους έδωσε τη δυνατότητα να συναντηθούν και να πραγματοποιήσουν ραντεβού σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ενθουσιασμένοι και οι επισκέπτες

Από την πλευρά τους οι χιλιάδες επαγγελματίες –ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία– που επισκέφτηκαν τη φετινή διοργάνωση, εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budgets. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τον όγκο, την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα special events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο Business Lab μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο digital marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail στο Beer and Spirits show για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα, συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Forum. Οι επιχειρηματίες των Ξενοδοχείων, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης δίνουν ξανά ραντεβού 10-13 Φεβρουαρίου στην HORECA 2023!

Gastronomy Forum

Η αειφόρος γαστρονομία στο επίκεντρο των γαστρονομικών παρουσιάσεων

Με κεντρικό μήνυμα «Αειφόρος γαστρονομία και ποιότητα ζωής», το Gastronomy Forum αναδείχθηκε για ακόμα μία χρονιά, ως μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εκδηλώσεις του κλάδου, με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η βιωσιμότητα των πιάτων, η εποχικότητα και η εντοπιότητα των πρώτων υλών αλλά και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναδείχθηκαν μέσα από μία σειρά παρουσιάσεων, εισηγήσεων αλλά και εντυπωσιακών live cooking shows, κατά τη διάρκεια του Gastronomy Forum στο Hall 4. Ανάμεσα στις ομιλίες και παρουσιάσεις σημειώσαμε αυτές του executive chef Τόλη Τάσου, του ambassador της Ελληνικής Γαστρονομίας κ. Μίλτου Καρούμπα και του chef Γιάννη Λήνα που μίλησαν για το θέμα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων στις κουζίνες. Επίσης, αξίζει να αναφερθούμε στη βράβευση των «Καλύτερων γαστρονομικών προορισμών-εστιατόριων» για το 2022, όπου τιμήθηκαν από την έκθεση HORECA σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, εστιατόρια που αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και του ίδιου του τόπου. Βραβεύτηκε η κυρία Σοφία Δημακοπούλου για την «Αξιώτισσα» στη Νάξο, ο κ. Γιάννης Γαβαλάς για την «Αρακλειά» στο μικρό νησί της Ηρακλειάς και ο κ. Βαγγέλης Μπιλιμπάς για την «Αφροδίτη» στη Σάμο, η οποία φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας