Στην 91η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις 100 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψει κανείς για ένα Σαββατοκύριακο, βάσει παραμέτρων ασφάλειας, δραστηριοτήτων, κοινωνικών κριτηρίων και κριτηρίων διαβίωσης, βρίσκεται η Αθήνα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δείκτη WeekenGo.

Η Αθήνα κρίθηκε καταλληλότερη για τη γενιά ταξιδιωτών baby boomers, έπειτα για οικογένειες και μετά για τους millennials. Είναι δε η 79η καταλληλότερη πόλη του Σαββατοκύριακου για τη γενιά baby boomers.

Σε ο,τι αφορά τη διαμονή, η Αθήνα ανεβαίνει την 56η θέση της κατάταξης ως προς τις επιλογές που προσφέρει, στην εστίαση στην 41η, στα μπαρ στην 80η, στα Μουσεία στην 59η, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην 27η, στη φιλικότητά της προς τους γκέι στην 85η, στην ασφάλεια στην 79η.

Ως οι καλύτερες 5 πόλεις για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο αναδεικνύονται το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βιέννη, το Αμβούργο και το Παρίσι.

Οι 100 πόλεις προέκυψαν από την αξιολόγηση 1.000 πόλεων και την κατάταξή τους βάσει κριτηρίων ζωής (μεταφορές, διαμονή και χώροι πρασίνου), κοινωνικών κριτηρίων (εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ), διαθέσιμων δραστηριοτήτων (συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία και γκαλερί, θέατρα) και ασφάλειας (ασφάλεια των γυναικών, φιλικότητα στους γκέι, ασφάλεια).

Bάσει του δείκτη, αξιολογούνται οι καλύτεροι προορισμοί πόλης για αποδράσεις ενός 48ωρου. Στόχος της έρευνας ήταν όχι απλώς να καθορίσει ποιοι παράγοντες κάνουν μια πόλη ιδανική για σύντομα ταξίδια αλλά και να αποκαλύψει ποια ταξίδια ταιριάζουν περισσότερο σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Όλα τα κριτήρια που αξιολογήθηκαν για κάθε πόλη επιλέχθηκαν με βάσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στα σύντομης διάρκειας ταξίδια, όπως η κίνηση στους δρόμους και η διαθεσιμότητα καταλυμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας