Πάνω από το 60% των Ιρλανδών ενηλίκων πραγματοποίησαν δύο ή περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό πέρυσι, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αλλά και την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς. 

Αυτό αποκάλυψε νέα έρευνα που διεξήχθη από την Aer Lingus, υποδεικνύοντας ότι αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2024. Ειδικότερα, το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει λάβει αποφάσεις για το νέο έτος σχετικά με τα ταξίδια.

Η Ισπανία είναι η κορυφαία επιλογή των Ιρλανδών ταξιδιωτών στην Ευρώπη φέτος, με το 60% να προγραμματίζει να επισκεφθεί τη χώρα. Ακολούθησαν η Πορτογαλία και η Γαλλία στη λίστα, ενώ άλλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Σικελία.

Από αυτούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Αμερική φέτος, το 61% θέλει να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, το 29% σκοπεύει να δει τη Φλόριντα και το 21% σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βοστώνη.

Τι αναζητούν στις διακοπές τους
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θέλει χαλαρωτικές διακοπές το 2024, με το 57% να αναφέρει τον ελεύθερο χρόνο ως τον κύριο λόγο για ταξίδια.

Περίπου το 16% θα ταξιδέψει για να επισκεφτεί φίλους ή την οικογένειά του, ενώ το 15% αναζητά την περιπέτεια.

Η απλή ευχαρίστηση της χαλάρωσης στην παραλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περισσότερων αναμενόμενων δραστηριοτήτων για τις διακοπές τους στο εξωτερικό φέτος, ακολουθούμενη από εξερεύνηση της πόλης και υπαίθριες περιπέτειες.

Περίπου το 26% σκόπευε να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ, ενώ ένα αθλητικό γεγονός ήταν η έλξη για περίπου το 14%. Η προτίμηση για χαλάρωση στην παραλία ήταν πιο διαδεδομένη στις γυναίκες, ενώ περισσότεροι άνδρες ήθελαν να εξερευνήσουν πόλεις.

Από που αντλούν έμπνευση για τα ταξίδια τους
Όσον αφορά στην εύρεση έμπνευσης και συστάσεων για ταξίδια, η πλειονότητα των Ιρλανδών (54%) στρέφεται σε φίλους και συγγενείς, ενώ το Instagram είναι το επόμενο στη λίστα για το 30% των ερωτηθέντων.

Αυτό αντιστρέφεται στην περίπτωση των ταξιδιωτών Gen Z, οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι των συστάσεων των φίλων και της οικογένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας