Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ευχαριστεί τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για το μεγάλο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός με την ονομασία «Plásmata ΙΙ: Ioannina», που παρουσιάζει στην πόλη μας και καλεί όλους τους πολίτες και τουρίστες να το επισκεφθούν.

Τα Plasmata II είναι μια έκθεση ψηφιακής τέχνης ανοιχτού χώρου, που συνομιλεί και αλληλοεπιδρά με τον φυσικό κόσμο και το κοινό. Τα Plasmata ΙΙ μάς καλούν να περιπλανηθούμε σε 29 διαφορετικούς σταθμούς στην πόλη, να περπατήσουμε σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του κάστρου και της λίμνης, όπου κυριαρχούν τα 19 έργα της έκθεσης, αλλά και οι ιστορίες που χαρακτηρίζουν δέκα ξεχωριστά, κάποιες φορές μυστικά, τοπόσημα των Ιωαννίνων.

Μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες φέρνοντας τα Ιωάννινα στο προσκήνιο των καλλιτεχνικών δρώμενων πανελλαδικά και όχι μόνο. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν άριστες, αποτελώντας εξαιρετική προβολή για τον τόπο μας ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Σημαντικό το γεγονός πως περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως συναυλίες, workshops, συζητήσεις, περιηγήσεις κ.ά., ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στην Κόνιτσα.

Επίσης, το Movement Radio, ο διαδικτυακός σταθμός της Στέγης, αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια στα Plásmata IΙ: Ioannina και εκπέμπει καθημερινά από τα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ως ΕΞΝΙ ευχαριστούμε θερμά την συντοπίτισσά μας, καλλιτέχνιδα και Διευθύντρια Πολιτισμού της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση κα Αφροδίτη Παναγιωτάκου και τους συνεργάτες της, που εργάστηκαν σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η έκθεση στα Ιωάννινα.

Παράλληλα, ευελπιστούμε τα Plasmata II να αποτελέσουν την αρχή περισσότερων δράσεων από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην πόλη και τον νομό Ιωαννίνων, και δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί σε αντίστοιχες ενέργειες.
Η έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό και επισκέψιμη καθημερινά 18.00-00.00 μέχρι τις 9 Ιουλίου, με την κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα να είναι κλειστή για την εύκολη και ασφαλή περιήγηση του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη διεύθυνση: https://www.onassis.org/whats-on/plasmata-ii-ioannina-exhibition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας