Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών ενισχύουν την τουρκική οικονομία

Την τουρκική οικονομία ενισχύουν οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Αναλυτικά το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ιατρικό τουρισμό που ανθεί στηνΤουρκία από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών δραστηριότητα που χάρη στις προνομιακές παροχές που τις συνοδεύουν αποφέροει πάνω από ένα δισ. ευρώ στην τουρκική οικονομία.

Η Γαλλική εφημερίδα μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι επισκέπτες που φτάνουν στην Τουρκία με σκοπό την μεταμόσχευση μαλλιών συνήθως παρατείνουν την διαμονή τους ενώ σχεδόν πάντα συνδυάζουν αυτή την επέμβαση με οικογενειακές διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι δεν έρχεται μόνος του ο ασθενής αλλά και η σύζυγος ή τα παιδιά του.

Επίσης η μεταμόσχευση μαλλιών αναλόγως το κέντρο που θα επιλέξει κάποιος να γίνει δεν θα ολοκληρωθεί σε μια μέρα άρα αναγκαστικά ο ασθενής θα μείνει πάνω από μια-δύο μέρες στην χώρα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσελκύουν περισσότερους από 100.000 άνδρες κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, περισσότεροι από τους οποίους είναι από αραβικές χώρες.

Τα πακέτα 3-5 ημερών περιλαμβάνουν μερικές φορές και το ξενοδοχείο ενώ το κόστος κυμαίνεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την κλινική και το είδος της επέμβασης. Οι ευνοϊκές τιμές των πτήσεων από τις διάφορες αραβικές πόλεις προς την Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπήκοοι των χωρών αυτών δεν χρειάζονται βίζα στην Τουρκία, συμβάλλουν στην άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των τουρκικών κλινικών: 400 κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η μικρή επέμβαση, που εξελίσσεται σε βιομηχανία, αποφέρει πάνω από 1 δις ευρώ στην τουρκική οικονομία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι συμπαρασύρει και άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Οι γυναίκες που συνοδεύουν τους Άραβες συζύγους τους για εμφύτευση μαλλιών μπαίνουν στον πειρασμό μιας λιποαναρρόφησης ή μιας ρινοπλαστικής, τονίζει η γαλλική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας