Ένα μοναδικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την κουζίνα της “φυσικότητας” και της διαφορετικότητας θα υλοποιηθεί στην Αθήνα από 6 – 8 Απριλίου, με τίτλο “Naturalité Cuisine” και θέμα την ανατρεπτική μαγειρική φιλοσοφία του Alain Ducasse, που έχει τιμηθεί με 19 αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο chef παγκοσμίως.

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία στα ελληνικά της επαναστατικής έκδοσης του Alain Ducasse, “Grand Livre de la Naturalité”, o Florian Gravelle, εκπαιδευτής chef της École Ducasse, της κορυφαίας σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, έρχεται στην Ελλάδα για να διδάξει στους Έλληνες επαγγελματίες της εστίασης την ιδιαίτερη “τέχνη” της Naturalité. Της κουζίνας που επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, εστιάζοντας στη φυσικότητα και την ανάγκη να μεταβούμε σε έναν υγιέστερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο διατροφής.

Τριλογία Ψαριών, Λαχανικών & Δημητριακών – Απολαυστική Ευέλικτη Διατροφή

“Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν «γεννήθηκε» η Naturalité”. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”.

Έτσι, ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του “Grand Livre de la Naturalité” κι αυτή ήταν η αποστολή που εμπιστεύτηκε στον chef Romain Meder και, στη συνέχεια, στην Pastry Chef Jessica Préalpato, η οποία ανέλαβε να μεταφερεί τη Naturalité στον κόσμο των επιδορπίων. Ο Γάλλος Chef Florian Gravelle, που θα επισκεφτεί την Αθήνα για τις ανάγκες της επερχόμενης εκπαίδευσης, έχει θητεύσει δίπλα στον Romain Meder και θα αποκαλύψει στο τριήμερο πρόγραμμα τα μυστικά της Naturalité σε όσους θα παρευρεθούν τις ημέρες εκείνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας