Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2024 με 24 πρότυπες επιχειρήσεις, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά παραδοσιακά, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.
Η Food Expo αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό καθώς και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η Food Expo 2024 αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες διοργανώσεις, με 34.931 επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου, του ξενοδοχειακού κλάδου και της μαζικής εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με 1.300 εκθέτες, 2.500 διεθνείς αγοραστές και 1.000 hosted buyers από 80 χώρες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε δυναμικά στο μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός και έδωσε την ευκαιρία στις παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που συμμετείχαν ως εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους αγοραστές και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων, διευρύνοντας το πελατολόγιό τους.
Στα περίπτερα των εκθετών της Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκαν νέα προϊόντα αλλά και τάσεις που διαμορφώνουν μια συνολική εικόνα για το μέλλον του κλάδου. Βιολογικό ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, αντιπάστι, γιαούρτι και βιολογικά δημητριακά, προϊόντα τρούφας, ρύζι, φυσικοί χυμοί, ζαχαρώδη, σάλτσες, αλείμματα και dips, ακόμη και αφεψήματα σε zero food waste συσκευασία, αλλά και ζυμαρικά, φρούτα, 100% χειροποίητα παγωτά σε 32 γεύσεις υψηλής ζαχαροπλαστικής και εκλεκτά κρασιά παρουσιάστηκαν στην έκθεση και εντυπωσίασαν τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων και ξένων αγοραστών που την επισκέφτηκαν.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας τη μεγάλη καμπάνια για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, παρουσίασε στο ειδικά διαμορφωμένο Mediterranean Food Stage συνταγές με θέμα «Mezé Project», με τον διακεκριμένο corporate executive chef της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος Κωνσταντίνο Γεωργατζά, ο οποίος χρησιμοποίησε για τα πιάτα του τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης.
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Food Expo 2024 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Με την παρουσία 24 δυναμικών επιχειρήσεων από την περιοχή μας τέθηκαν οι βάσεις για σημαντικές επαγγελματικές συνεργασίες και αναδείχθηκαν η ποιότητα και η ποικιλία των τοπικών προϊόντων σε ένα ευρύ διεθνές εμπορικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε τη διοργάνωση. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά υπογραμμίζει τον σταθερό προσανατολισμό μας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάδειξης της τοπικής παραγωγής. Είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο της υποστήριξης, της προώθησης και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνεχή ανάπτυξη και προσαρμογή τους στις διεθνείς αγορές. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την τοπική οικονομία και να αναδείξουμε την Κεντρική Μακεδονία ως ένα σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη των περιοχών με ποιοτικά τρόφιμα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας