Ακριβός και μη ανταγωνιστικός γίνεται ο ελληνικός τουρισμός λόγω της υπερφορολόγησης και το πρόβλημα αυτό θα φανεί όταν ανακάμψουν ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Βόρειος Αφρική, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος στη Ρόδο, όπου στελέχη του ΣΕΤΕ είχαν συναντήσεις εργασίας με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς του νησιού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΕΤΕ για μία ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη και για ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως αυτών της αγροδιατροφής και του πολιτισμού με τον τουρισμό.

Ο κ.Ρέτσος επισήμανε ακόμη ότι η διαρκής αύξηση της φορολογίας δεν επιτρέπει στον επιχειρηματία να επανεπενδύει όσα κερδίζει για τη διατήρηση των υποδομών του σε καλή κατάσταση και εάν ο κύκλος της υπερφορολόγησης συνεχισθεί, σε βάθος τριετίας θα αναδειχθεί το πρόβλημα των γηρασμένων υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι τα τουριστικά έσοδα του 2017 θα διαμορφωθούν στα 14,3 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από πέρυσι, κάτω, όμως, απο τα επίπεδα του 2015 που ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τις τουριστικές εισπράξεις.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για τη σσυνάντηση εργασίας με τον ΣΕΤΕ:

«Με τον ΣΕΤΕ έχουμε στενή συνεργασία και σχέση. Όλα μας τα νησιά ζουν και αναπνέουν από τον Τουρισμό. Με τον ΣΕΤΕ έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά στα τελευταία τρία χρόνια. Η βούληση και των δύο πλευρών είναι να γίνει πιο εντατική η συνεργασία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα εντάξουμε και τη γαστρονομία. Ο ΣΕΤΕ με την Marketing Greece ξεκινά ανά την Ελλάδα μία προσπάθεια για την ανάδειξη των κατά τόπους γαστρονομικών παραδόσεων. Η Περιφέρειά μας, που υπηρετεί και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019, αποτελεί περίπτωση μελέτης! Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τον ΣΕΤΕ και σ’ αυτό το κομμάτι».

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των τοπικών φορέων καταγράφηκαν από τα στελέχη του ΣΕΤΕ προκειμένου να ενταχθούν στη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και στην ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας