Η Ρώμη ήταν ο προορισμός του εξωτερικού που αναζήτησαν περισσότερο το 2023 οι Έλληνες ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα της Tourix.

Αναλυτικά οι Τοπ 10 Προορισμοί Εξωτερικού (Πόλεις) στις αναζητήσεις των Ελλήνων όλο τον προηγούμενο χρόνο:

Ρώμη
Λονδίνο
Παρίσι
Κωνσταντινούπολη
Βιέννη
Μιλάνο
Βαρκελώνη
Βουδαπέστη
Άμστερνταμ
Ντουμπάι

Παρατηρήσεις:

Η Ρώμη υπήρξε στην κορυφή των προτιμήσεων για τους περισσότερους μήνες του 2023 εκτός από τους ακόλουθους μήνες: Μάιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο που με μικρή διαφορά προπορεύτηκε το Λονδίνο.
Στην πρώτη θέση παρατηρήθηκε σκληρή κονταρομαχία μεταξύ Λονδίνου και Ρώμης με αρκετές εναλλαγές μεταξύ τους ανά τους μήνες, αλλά κατάφεραν μαζί με το Παρίσι, να παραμείνουν στην τοπ 3άδα κατά την διάρκεια όλου του 2023.
Έφτασε πολύ κοντά στην 10αδα, αλλά παρέμεινε στην θέση νούμερο 11, η Νέα Υόρκη και ακολουθούν με μικρή διαφορά η Πράγα, η Βενετία και το Βερολίνο.
Σύγκριση με το 2022:

Η Ρώμη ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων και για το 2022, ακολουθούσε το Παρίσι και μετά το Λονδίνο ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν η Κωνσταντινούπολη και η Βιέννη.
Μεγάλη άνοδο σημείωσε η Βαρκελώνη που το 2022 βρισκόταν στην δέκατη θέση και για το 2023 έφτασε την έβδομη.
Η Βουδαπέστη, το Άμστερνταμ και το Ντουμπάι κατέβηκαν στην κατάταξη από μία θέση το καθένα.
Παρατηρούμε μια ομοιότητα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για τα δύο προηγούμενα έτη, η οποία μας υποδηλώνει ότι και για το έτος 2024 αναμένεται να διατηρηθούν οι τάσεις.
Σχετικά με την έρευνα

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα αντλήθηκαν από τα Destination Insights της Google, για το διάστημα από 01/01/2023 εώς 31/12/2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας