Ο πρόεδρος της Wyndham Hotels, Geoff Ballotti, παραχώρησε συνέντευξη στη Μαργαρίτα Μανούσου για το site tour-market.gr

H Μανούσου ρώτησε το Geoff Ballotti γιατί επέλεξε η Wyndham να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.

Geoff Ballotti: Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας, μιας χώρας που υποδέχεται 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, δηλαδή περισσότερους από το διπλάσιο πληθυσμό της ίδιας της χώρας – και αυτός ο αριθμός φαίνεται να μεγαλώνει. Για να είμαστε ακριβείς, το 2015 η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας αυξήθηκε με ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο προς τριπλάσιο σε σχέση με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία ή τη Γαλλία. Η Ελλάδα είναι μια απίστευτη χώρα, έχει πετύχει να προσελκύει επισκέπτες, όχι μόνο στα πανέμορφα νησιά της και τα εξαιρετικά θέρετρα, αλλά και στις πόλεις της. Το πρώτο μας ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το Wyndham Grand Athens, βρίσκεται σε κατάλληλο σημείο στην Αθήνα, ώστε να μπορεί να υποδεχτεί τους εκατοντάδες επαγγελματίες και τουρίστες που περνάνε από αυτή την εξαιρετική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα κάθε χρόνο.

Μαργαρίτα Μανούσου: Με ποιες χώρες συγκρίνει την Ελλάδα η Wyndham από επιχειρηματική σκοπιά;

GB: Όταν η Wyndham Hotel Group σκέφτεται τη δυναμική για τα ξενοδοχεία της, στην Ελλάδα, σημειώνει ο πρόεδρος της αλυσίδας, του έρχονται στο μυαλό οι επιτεύξεις της εταιρείας στην Τουρκία. Σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα λίγων ετών από τη θέση μιας μικρής παρουσίας που είχε αρχικά η Wyndham Hotel Group, είναι σήμερα η μεγαλύτερη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων στη χώρα αυτή, με περισσότερα από 50 ξενοδοχεία να λειτουργούν και περιφερειακή έδρα της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμα μάλιστα, σημείωσε ο Goeff Ballotti, δεν έχει γίνει η πλήρης ανάπτυξη, στοχεύουν να έχουν 100 ξενοδοχεία στην Τουρκία ως το 2020. Πιστεύουν μάλιστα ότι η ίδια προοπτική δυναμικής ανάπτυξης που υπάρχει στην Τουρκία υπάρχει και στην Ελλάδα.

MM: Που βασίζεται η αισιοδοξία σας για αυτή την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης;

GB: Kαθώς ο τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια προοπτική δυναμικής ανάπτυξης των διαφορετικών τύπων ξενοδοχείων σε όλη την πανέμορφη Ελλάδα. Η Wyndham Hotel Group, αναγνωρίζει ότι όλοι οι ταξιδιώτες δεν είναι ίδιοι και δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις. Άλλοι ταξιδεύουν για δουλειά και άλλοι για διακοπές. Άλλοι επιζητούν πολυτελείς υπηρεσίες και άλλοι οικονομικές υπηρεσίες που να αξίζουν το κόστος της υπηρεσίας (value for money). Για το λόγο αυτό, το χαρτοφυλάκιο (portfolio) των εμπορικών σημάτων των ξενοδοχείων καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας της φιλοξενίας. Η Wyndham Hotel Group θέλει να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες κάθε τύπου ταξιδιώτη για τον οποίο να υπάρχει ένα ξενοδοχείο του τύπου που επιζητεί ανάμεσα στα ξενοδοχεία της αλυσίδας.

ΜΜ: Σκοπεύει η Wyndham Hotel Group, να επενδύσει και στα ελληνικά νησιά;

GB: Για την ώρα η εταιρεία εστιάζεται στο να αναπτύξει διαφορετικούς τύπους ξενοδοχείων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την τοποθέτηση των σωστών ξενοδοχείων στα σωστά σημεία με το σωστό καθεστώς ιδιοκτησίας, με στόχο η όποια επέκταση πραγματοποιείται να έχει επιτυχία. Η Wyndham Hotel Group έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης για πολλά από τα προϊόντα της σε όλη τη χώρα. Σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την ηπειρωτική χώρα και στα νησιά. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τέσσερα επιπλέον ξενοδοχεία που θα δώσουν την ευκαιρία σε τρεις ακόμα τύπους ξενοδοχείων της Wyndham Hotel Group να λειτουργήσουν στην Ελλάδα: Wyndham, Ramada και Wyndham Garden. Αυτό το καλοκαίρι θα ανοίξουν τα Wyndham Λουτράκι Poseidon Resort και το Ramada Λουτράκι Poseidon Resort, στον ίδιο χώρο και θα ακολουθήσει το 2018 το Wyndham Garden στην Αττική Ριβιέρα και Ramada Plaza στην Αττική Ριβιέρα, στην Αττική.

 

Geoff Ballotti
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Wyndham Hotel Group

O Geoff Ballotti είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotel Group, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο με πάνω από 8.000 ξενοδοχεία, με 18 εικονικούς τύπους σε περισσότερες από 130 χώρες, τα οποία είναι όλα ενωμένα στο ανταποδοτικό πρόγραμμα, US News & World Report’s # 1 πρόγραμμα σταθερής επιλογής ξενοδοχείου, Wyndham. Ηγείται μιας ομάδας η οποία με εξαιρετική ακρίβεια εστιάζεται στην ανάπτυξη της ποιότητας, στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, την εμπιστοσύνη και τις τεχνολογικές δυνατότητες. Διαχειρίζεται τη λειτουργία και την ανάπτυξη της Wyndham Hotel Group, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της Dolce Hotels & Resorts, που έγινε το 2015 και πρόσθεσε πάνω από 5.500 δωμάτια φιλοξενίας σε επτά χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καθώς και την εξαγορά των ξενοδοχείων FEN το 2016, προσθέτοντας έτσι άλλα 3.500 δωμάτια φιλοξενίας σε έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής. Υπό την ηγεσία του, η Wyndham Hotel Group σταθεροποίησε την ηγετική της θέση με την JD POWER’S # 1 οικονομίας και # 1 Μεσαίου τύπου εμπορικών σημάτων, Microtel της Wyndham και Wingate της Wyndham.  Παράλληλα λειτουργούν κάτω από αυτήν πολλά από τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνώς εμπορικά σήματα της βιομηχανίας φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των: Days Inn, Ramada και Super 8® το οποίο πρόσφατα πρόσθεσε τα 1.000 δωμάτια φιλοξενίας του στην Κίνα.

Πριν από αυτή τη θέση ο G. Ballotti υπηρέτησε έξι χρόνια ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Exchange & Rentals, της εταιρείας ηγέτη στην παγκόσμια αγορά ανταλλαγής διακοπών και της μεγαλύτερης εταιρείας επαγγελματικής διαχείρισης διακοπών στον κόσμο στις ενοικιάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη θέση αυτή, ήταν στο τιμόνι των επιχειρήσεων ανταλλαγής & ενοικιάσης  και επέβλεπε ένα δίκτυο καταλυμάτων εμπορικών σημάτων που εξυπηρετούν περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ανταποδοτικού χρόνου RCI® (χρονομεριστικής μίσθωσης) και τα εκατομμύρια των ετήσιων ενοικιάσεων διακοπών σε τύπους καταλυμάτων όπως ResortQuest, Steamboat Resorts, Novasol, Landal Greenparks και αγγλικά Country Cottages.
Πριν την ένταξή του στη Wyndham Worldwide (NYSE: WYN), ο G. Ballotti πέρασε σχεδόν 20 χρόνια σε διάφορες ηγετικές θέσεις στη Starwood Hotels & Resorts Worldwide, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Starwood στη Βόρεια Αμερική, όπου ηγήθηκε των 65.000 συνεργατών ιδιοκτητών, διαχείρισης και δικαιόχρησης των St. Regis, Luxury Collection, Westin, Le Meridien, W και Sheraton brands. Στην Ευρώπη, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Ciga Spa, Ιταλία,  καθώς και καταλυμάτων που λειτουργούν ως ξενοδοχεία όπως το Gritti Palace και το ξενοδοχείο Danieli στη Βενετία και το Hotel Excelsior και το Grand στη Ρώμη. Πριν από τη Starwood, ήταν Τραπεζικό στέλεχος στο Εμπορικό Τμήμα του Ομίλου της Τράπεζας Νew England.

O G. Ballotti έχει υπηρετήσει και στο διοικητικό συμβούλιο της Christel House International, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που υποστηρίζει φτωχά παιδιά σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή της αμερικανικής Resort & Development Association. Ο ίδιος υπηρετεί σήμερα ως Αντιπρόεδρος της American Hotel & Lodging Association και πρόεδρος της U.S. Travel Association (Αμερικανικής Ένωσης Ταδιδιών). Κατέχει πτυχίο από το Colby College και μεταπτυχιακό από το Harvard Business School.
Εργάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Parsippany και κατοικεί με τη σύζυγο και τις τέσσερις κόρες του στο Long Valley, στο New Jersey.

 

Save

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας