Αυξήσεις κατά 11% των πωλήσεων διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων καταγράφει η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019.

Κατά την περίοδο γύρω από τις 8 Φεβρουαρίου (κινητός μέσος όρος 7 ημερών), ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλήθηκαν ανήλθε στο 49% της ίδιας περιόδου του 2019, ενώ την περίοδο γύρω από τις 25 Ιανουαρίου ο αριθμός τους ήταν στο 38% των επιπέδων 2019.

Η αύξηση 11% που καταγράφηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, είναι η ταχύτερη που σημειώθηκε οποιαδήποτε άλλη περίοδο δύο εβδομάδων από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στη χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού που ανακοινώνουν όλο και περισσότερες χώρες. Σύμφωνα με έρευνα της ΙΑΤΑ σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 50 κορυφαίες αγορές αερομεταφορών στον κόσμο, οι οποίες αποτέλεσαν το 92% της παγκόσμιας ζήτησης το 2019 βάσει εσόδων ανά χιλιόμετρο ανά επιβάτη, υπάρχει αυξανόμενη πρόσβαση στους προορισμούς από τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ειδικότερα, δεκαοκτώ αγορές (αποτελούν το 20% της ζήτησης του 2019) είναι ανοικτές στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα ή τεστ προ αναχώρησης. Είκοσι οκτώ αγορές είναι ανοικτές σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς καραντίνας (συμπεριλαμβανομένων των 18 προηγούμενων αγορών). Οι αγορές αυτές αποτελούν το 50% της ζήτησης του 2019.

Επίσης, 37 αγορές (αποτελούν το 60% της ζήτησης του 2019) είναι ανοικτές στους εμβλιασμένους ταξιδιώτες υπό προϋποθέσεις (18 δεν έχουν περιορισμούς, άλλες απαιτούν τεστ ή καραντίνα ή και τα δύο).

Η ΙΑΤΑ  ωστόσο να καλεί για:

-Την αφαίρεση όλων των ταξιδιωτικών φραγμών (συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας και των τεστ) για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ,

-Ενεργοποίηση ταξιδιών χωρίς καραντίνα για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου πριν από την αναχώρηση,

-Κατάργηση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και

-Επιτάχυνση της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών αναγνωρίζοντας ότι οι ταξιδιώτες δεν ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19 από ό,τι υπάρχει ήδη στον γενικό πληθυσμό.

Οι 50 κορυφαίες αγορές αερομεταφορών στον κόσμο είναι: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Μπαγκλαντές, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κινεζική Ταϊπέι, Κολομβία, Τσεχία, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ , Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Βιετνάμ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας