Σε 7,8 δισ. αναμένεται να ανέλθουν οι ταξιδιώτες στις διεθνείς αερομεταφορές μέχρι το 2036, σύμφωνα με την έκθεση εκτιμήσεων 20ετίας της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ.

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα 4 δισ. επιβατών, που αναμένεται να κλείσει το 2017.

Η νέα εκτίμηση βασίζεται σε πρόβλεψη για μέση ετήσια νάπτυξη της τάξης του 3,6%.

Οι παράγοντες που συμπεριλαμβάνει στις εκτιμήσεις της η έκθεση της ΙΑΤΑ είναι η ανερχόμενη μεσαία τάξη στα αναπτυσσόμενα κράτη, οι αποκλίνουσες δημογραφικές προοπτικές, η απελευθέρωση νέων και υπαρχόντων αγορών αερομεταφορών και η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, ο προστατευτισμός και οι περιορισμοί ταξιδίων μπορεί να περιορίσουν τη ετήσια σωρευτική ανάπτυξη σε μόλις 2,7%, δηλαδή να συρρικνώσουν τους επιβάτες κατά 1,1 δισ.

Εν τω μεταξύ, οι χαλαροί κανονισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε τριπλασιασμό των ταξιδίων μέσα στις επόμενες 2 δεκαετίες.

Η πρόβλεψη για την Ασία-Ειρηνικό παραμένει όπως και πέρυσι η ισχυρότερη σε επίπεδο ζήτησης, με εκτιμήσεις για μερίδιο άνω του μισού των νέων επιβατών τις επόμενες 2 δεκαετίες. Η Κίνα αναμένεται να υπερκεράσει τις ΗΠΑ ως η νούμερο 1 αγορά αερομεταφορών στον κόσμο μέχρι το 2022.

Η μέση ετήσια ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (4,6%) είναι η τρίτη κατά σειρά μετά την Αφρική (5,9%) και τη Μ. Ανατολή (5%).

Μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ στις πιο αναπτυσσόμενες αγορές ετησίως σε επίπεδο νέων επιβατών μέχρι το 2036, έρχεται η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία. Οι ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψουν 401 εκατ. νέους επιβάτες μέχρι το 2036, δηλαδή 1,1 δισ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας