Στις 100 πόλεις με τα περισσότερα συνέδρια στον κόσμο κατάφερε να μπει η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνοντας την 98η θέση για το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διεθνή συνδέσμου της συνεδριακής βιομηχανίας, International Congress & Convention Association – ICCA.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταλαμβάνει την 53η θέση. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ανέβει 65 θέσεις συγκριτικά με το 2015, έτος κατά το οποίο διοργανώθηκαν 16 συνέδρια.

Η θέση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο συνεδριακού τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau -TCB), είναι η υψηλότερη την τελευταία δεκαετία, καθώς το 2016 στην πόλη διοργανώθηκαν 26 διεθνή συνέδρια.

Όπως τόνισε, ωστόσο, ο πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, τα συνέδρια που καταγράφει ο διεθνής οργανισμός δεν είναι τα μόνα που γίνονται στην πόλη. Στη λίστα του ICCA καταγράφονται ειδικά τα διεθνή συνέδρια και μάλιστα από αυτά, μόνον όσα εναλλάσσονται τουλάχιστον σε τρεις χώρες, έχουν συγκεκριμένη περιοδικότητα και ελάχιστο αριθμό συμμετοχών τα 50 άτομα.

«Είναι μια αξιοσημείωτη επιτυχία που θα την αξιοποιήσουμε ως ένα επιπλέον εργαλείο για την προώθηση και προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην αύξηση τόσο των εταιρικών συνεδρίων (corporate events) όσο και των ελληνικών διοργανώσεων τα οποία δεν καταγράφονται στη συγκεκριμένη λίστα, αποτελούν ωστόσο σημαντικό κομμάτι της συνεδριακής αγοράς» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ασλάνης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Θεσσαλονίκη έχει τόσο τις υποδομές όσο και τις προοπτικές να αναπτύξει πολύ περισσότερο τον συνεδριακό τουρισμό.

Ακόμη ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που προκύπτει από την ετήσια έκθεση, σύμφωνα με τη διευθύντρια του TCB Έφη Κουδελή, είναι το ότι αυξήθηκε η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο, γεγονός το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά στο ότι ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει έσοδα στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά τέλος, την παγκόσμια κατάταξη σε επίπεδο χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση ως προς τον αριθμό των συνεδρίων, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Μεγάλη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας