Ρόδο, Ξεναγών

Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αποτυπώνεται στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, θα υπογράψει την προκήρυξη των θέσεων για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών και στο Ηράκλειο και στην Κέρκυρα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει: «Μέσα από τη λειτουργία νέων σχολών Ξεναγών αναβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, ενισχύεται το δυναμικό του τουρισμού μας και θωρακίζεται το επάγγελμα του ξεναγού. Η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό στην επανεκκίνηση του τουρισμού μας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του τα επόμενα χρόνια».

Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού έχει επανειλημμένα δείξει την βαρύτητα την οποία δίνει στην τουριστική εκπαίδευση, κρίνοντας πως αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς για την συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Ελλάδα.

Ιδίως σε αυτή την κρίσιμη και πρωτόγνωρη περίοδο με την πανδημία να έχει πλήξει βαρύτατα ήδη τον τουρισμό, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας θα κρίνει το πόσο γρήγορα χρονικά θα καταφέρει να ανακάμψει ο κλάδος. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον τομέα των ξεναγήσεων, πρόσφατα οι ξεναγοί είχαν επισκεφθεί τον υφυπουργό Τουρισμoύ κο Κόνσολα και του είχαν θέσει το θέμα των παράνομων ξεναγήσεων που ενέχει πολλούς κινδύνους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας