Δήμος Κόνιτσας: Ημερίδα για την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στο Δήμο Κόνιτσας

Στο Δήμο Κόνιτσας και συγκεκριμένα στο χωριό Μόλιστα θα πραγματοποιηθεί τις 11 Αυγούστου ημερίδα για την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά.

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο «ενώνουν δυνάμεις» με σκοπό την παρουσίαση εργασιών και την προβολή της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν εργασίες  των σπουδαστών για τα χωριά Μόλιστα, Γαναδιό και Καστάνιανη.

Το Μετσόβιο κοντά στο Δήμο Κόνιτσας.

Αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η Δημοτική Αρχή της Κόνιτσας συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς τον Οκτώβριο του 2017, 80 περίπου σπουδαστές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. επισκέφθηκαν την περιοχή της περιφέρειας Ηπείρου με σκοπό να εργαστούν σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Από αυτούς 45 περίπου σπουδαστές εργάστηκαν σε οικισμούς της περιοχής του Δήμου Ζίτσας και 35 περίπου σε οικισμούς του δήμου Κόνιτσας.

Η εργασία των σπουδαστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχιτεκτονική Ανάλυση Παραδοσιακών Κτηρίων και Συνόλων» – Πρακτική Άσκηση Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., ενώ το επιστημονικό υλικό που προέκυψε είναι εκτεθειμένο δημόσια και διαθέσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας