Ιατρικό Τουρισμό στην Ινδία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας, η αύξηση στον ιατρικό τουρισμό στην Ινδία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο εν λόγω τομέας έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση της τάξεως του 111%, τα τελευταία τρία χρόνια, μεταξύ 2015 και 2017.  

Πηγές του Υπουργείου αναφέρουν ότι 495.000 ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ινδία για ιατρικούς σκοπούς το 2017, μια αύξηση από 233.000 το 2015. Προκειμένου να προωθήσει αυτόν τον τομέα, το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε ορισμένες ενέργειες όπως για παράδειγμα την επέκταση των ηλεκτρονικών βίζων για ιατρικές επισκέψεις. Η κυβέρνηση εισήγαγε τις ηλεκτρονικές τουριστικές βίζες το 2014 για να διευκολύνει το καθεστώς με τις βίζες στη χώρα, και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ιατρικές βίζες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει διαμορφώσει μια σειρά από οδηγίες για όσους κατέχουν την ιατρική βίζα στη χώρα. Επιπροσθέτως, ταυτόχρονα με την καμπάνια Απίστευτη Ινδία, το υπουργείο προώθησε πολλαπλά διαφημιστικά μηνύματα για τις διεθνείς αγορές όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Για παράδειγμα, διαφημιστικά φυλλάδια, CDs, ταινίες, σειρές, σεμινάρια, και διάφορα άλλα διαφημιστικά εργαλεία, μαζί με τα κοινωνικά δίκτυα όλα επιστρατεύθηκαν από το υπουργείο. Επιπλέον, το Τμήμα Εμπορείου και το Συμβούλιο για τις Υπηρεσίες Εξαγωγών δημιούργησε μια πλατφόρμα για την υγεία, η οποία παρέχει ταυτόχρονα λεπτομερείς πληροφορίες στους ξένους ταξιδιώτες σε διαφορετικές γλώσσες σχετικά με τους καλύτερους οργανισμούς υγείας της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας