Η Intrepid Travel ένωσε τις δυνάμεις της με το Παγκόσμιο Συμβουλίο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), για να γίνει η πρώτη παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρεία που επεκτείνει το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα επαλήθευσης βιωσιμότητας στους προμηθευτές της.

Το Πρόγραμμα Βασικών Προγραμμάτων Αειφορίας Ξενοδοχείου αναπτύχθηκε μέσω του WTTC και εποπτεύεται από την Sustainability Hospitality Alliance, ενώ έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύσει ως το πρώτο βήμα για τα ξενοδοχεία που ξεκινούν το ταξίδι τους προς πιο βιώσιμες λειτουργίες, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τους πόρους τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα ξενοδοχεία υποβάλλονται σε τριετή διαδικασία αξιολόγησης, μετρώντας συγκριτικά τις βελτιώσεις τους σε 12 κριτήρια στους τομείς των ανθρώπων, του πλανήτη και της αποτελεσματικότητας.

Τα ξενοδοχεία πρέπει να επιτύχουν τουλάχιστον οκτώ από τα κριτήρια μετά το πρώτο έτος, με τουλάχιστον ένα σημείο αναφοράς από κάθε έναν από τους τρεις τομείς εστίασης. Μετά από τρία χρόνια βελτίωσης, τα ξενοδοχεία μπορούν να προχωρήσουν στην πιστοποίηση του Global Sustainability Tourism Council (GSTC), το παγκόσμιο πρότυπο για την αειφορία στον τουρισμό, ή να ακολουθήσουν άλλα ταξίδια βελτίωσης, όπως το Pathway to Net Positive Hospitality της Sustainability Hospitality Alliance.

Για τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία, οι βελτιώσεις θα προσελκύσουν την ολοένα και πιο συνειδητοποιημένη ταξιδιωτική κοινότητα. Για την Intrepid, αυτές οι αλλαγές ωφελούν την απόδοση της συνολικής αλυσίδας εφοδιασμού, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές πρακτικές και ενισχύοντας την αξιοπιστία και τη φήμη των τοπικών επιχειρήσεων. Ως μέρος των επιστημονικών στόχων μείωσης του άνθρακα, η Intrepid έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις εκπομπές Πεδίου 3 σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας