καραντίνα

Καραντίνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανάρρωσαν, επιβάλει το Ισραήλ σε όσους επιστρέφουν από τις 12 Αυγούστου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στο Ισραήλ, με ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων να προέρχεται από το εξωτερικό.

Αυτό ανάγκασε τις υγειονομικές αρχές να λάβουν πρόσθετα μέτρα, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα και τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών.

Στην “κόκκινη λίστα” των χωρών, από τις οποίες όσοι επιστρέφουν θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα, εκτός από την Ελλάδα, περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισλανδία, και άλλες. Συνολικά 18, όπως προαναφέρθηκε.

Καραντίνα και η Ρουμανία

Την περασμένη Πέμπτη η υγειονομική επιτροπή της Ρουμανίας κατέταξε την Ελλάδα στην κόκκινη κατηγορία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορoνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι που επιστρέφουν στη χώρα τους από την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι νόσησαν τις τελευταίες 180 ημέρες και τα παιδιά (τα παιδιά ηλικίες 6-16 ετών πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών).

Στα ελληνικά νησιά η μετάλλαξη Δέλτα

Και ενώ η μετάλλαξη Δέλτα πολιορκεί τη χώρα, δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα θυμίζουν προηγούμενους μήνες -και ειδικά σε δημοφιλή νησιά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως lockdown, αλλά και χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι Αρχές εμφανίζονται έτοιμες να εφαρμόσουν σχέδιο που θα διασφαλίζει ότι τηρούνται τα απαραίτητα.

Άλλωστε, ασφυκτικά έχουν αρχίσει να γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα από την έξαρση του κορονοϊού, ιδιαίτερα σε μία σειρά από δημοφιλή νησιά.

Στη Ρόδο – η οποία έχει τεθεί υπό παρακολούθηση από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας – εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες 104 νέες μολύνσεις, ενώ υψηλά κινούνται επίσης και Μύκονος και Ιος.

Στα άλλα πέντε νησιά που τελούν υπό κατάσταση αυξημένης επιτήρησης στη Σαντορίνη εντοπίστηκαν 25 κρούσματα σήμερα, 19 στη Ζάκυνθο, όπως και στην Πάρο, 9 στη Λευκάδα και 3 στην Τήνο.

Στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν 26 κρούσματα, 16 στη Λέσβο, 15 στην Κω και 14 στη Χίο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας