Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, από την Πρωτοχρονιά και ύστερα όλες οι ταξιδιωτικές εταιρίες κατέγραψαν μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για διακοπές για το καλοκαίρι του 2023, με την Ελλάδα να εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο στα καλοκαιρινά σχέδια των Βρετανών.

Ειδικότερα, ο σπεσιαλίστας διαμονής σε βίλες, Simpson Travel, κατέγραψε ισχυρή αύξηση των κρατήσεων πριν από το ηλιόλουστο Σάββατο, στις 3 και 4 Ιανουαρίου, και αναμένει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Η Trailfinders κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ ημερήσιων κρατήσεων την Παρασκευή, συνέχισε με ρεκόρ το Σάββατο, αλλά και με τρίτο τη Δευτέρα. Ο σπεσιαλίστας ποδηλατικού και περιπατητικού τουρισμού Macs Adventure, είχε επίσης μια εξαιρετική Παρασκευή η οποία θεωρήθηκε η καλύτερη ημέρα σε επίπεδο κρατήσεων στην 20ετή ιστορία του.

Η Sovereign και ο σπεσιαλίστας για την Ιταλία Citalia, είχαν τις καλύτερες πωλήσεις τη Δευτέρα, όπως και η Vintage Travel η οποία ανέφερε ότι σημειώθηκαν οι περισσότερες πωλήσεις για διακοπές σε βίλα από το 2017. Μόνο η easyJet holidays ανέφερε ως καλύτερη ημέρα στην ιστορία της το «Ηλιόλουστο Σάββατο».

Φέτος, για πρώτη φορά από το 2020, η τουριστική αγορά καταγράφει πολύ ισχυρή τάση κρατήσεων, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που η σκιά της πανδημίας λείπει εντελώς από την εικόνα.

Όσον αφορά τους προορισμούς οι οποίοι προτιμώνται συχνότερα από τους Βρετανούς ταξιδιώτες που προχωρούν σε κράτηση μέσα στον Ιανουάριο, η TUI καταγράφει ισχυρές επιδόσεις για Ρόδο, Κρήτη, Μαγιόρκα και Νταλαμαν, ενώ και οι σπεσιαλίστες διακοπών σε βίλα αναφέρουν ως δημοφιλέστερους προορισμούς την Ελλάδα και την Ισπανία.

Στην EasyJet η μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας έναντι του 2022 αφορά την Κύπρο, ενώ ο Ιούνιος «κατακλύζεται» από κρατήσεις για Μαγθόρκα, Τενερίφη και Lanzarote.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας